Заешко задушено със сушени сини сливи

Заешко задушено със сушени сини сливи

Време за приготвяне: 19 ч. и 0 мин.

Месото от заек се счита за един от най-диетичните, въпреки, че е доста мазно. За да се даде месо на жар, опитайте се да го гасят с сини сливи. Ароматът ще е просто незабравимо!

Начин на приготвяне:

Ако искате да се научите как да готвя заек, тушенного със сини сливи, а в тази рецепта ще намерите всичко, което трябва. Избирайте само прясно месо и качествени продукти, и тогава антената ще бъде полезно и невероятно вкусна. Комбинация от нежни заек и пикантен сини сливи не ще остави никого безразличен.

Необходими продукти:

  • Заек — 1 Бр.
  • Глава Лук — 4 Броя
  • Моркови — 2 Броя
  • Целина — 1 Бр.
  • Скилидка чесън — 2 Броя
  • Сини Сливи — 200 Грама
  • Сухо червено вино 500 Милилитра
  • Морска сол, черен пипер, дафинов лист, подправки — На вкус

Брой порции: 8

Как да сготвим «Заешко задушено със сушени сини сливи»

Заешко задушено със сушени сини сливи - снимка стъпка 1 Разделайте трупа заек топориком. Голяма част разрубите, а вътрешностите извадете. Измийте добре месото, изсушете го и го сложете в купа. Натрийте кроля подправки, налейте в купа с вино. Добавете сушени сини сливи и нарязан лук. Запомни добре всички съставки ръце, разбърква се. Поставете кроля в купа, покрити с капак, се маринова в хладилника за един ден.

Заешко задушено със сушени сини сливи - снимка стъпка 2 Извадете месото от хладилника, подсушете от чаши вино. Съберете парчета кроля от пръстени лук и сини сливи.

Заешко задушено със сушени сини сливи - снимка стъпка 3 Загрейте растително масло в тиган с дебело дъно, запържете в него кроля от всички страни до златисто кафяво. Това може да се направи и с масло, но тогава съществува риск, че заек подгорит. Чесън нарежете по начин, корен целина и морковите се настъргва на ренде. Пассеруйте зеленчуци в олио за няколко минути.

Заешко задушено със сушени сини сливи - снимка стъпка 4 Сега сложете в голяма тенджера на всички съставки на слоеве. Поставете отгоре сини сливи. Изсипва се виното, което е останало от маринатата. Подправете с всички подправки, по своя преценка, или просто добавете сол, черен пипер и дафинов лист. Оставете да къкри кроля под затворен капак на слаб огън, докато омекнат за около час.