Зеле с месо

Зеле с месо

Време за приготвяне: 40 мин

Често се случва, че иска да приготвите нещо эдакое, както и продукти у дома не са толкова много. За такива случаи — ми рецепта за зеле с месо. Съставни най-простите, и на вкус — изискан

:)

Начин на приготвяне:

Както виждаме, зеле с месо в домашни условия — това, което е необходимо за пестеливи домакини и любители на вкусна вечеря! Ястието става нежна, ароматна, и удовлетворяващо — а какво друго е необходимо за вкусна вечеря? Предлагам ви лесна рецепта за зеле с месо и се надяваме, че той толкова много се хареса, както и аз

:)

1. В първия етап На готвене измельчим всички необходими съставки — лук, зеле, моркови и сирене. Плънка размораживаем (ако е необходимо).

2. Сега в един тиган се запържва лука до золотистости, и добавете там и съща плънка. Се запържва на силен огън, докато омекне месо.

3. А в друг тиган запържете морковите в маслото и добавете там и съща зеле. Държим на слаб огън в продължение на 15 минути под капак.

4. Добавете сол, черен пипер и подправки в двете тигани. Разбърква се. А сега е време да се премине към основната част на нашия рецепти за готвене зеле с месо. За това имаме нужда от форма за печене, или в тава с високи бортиками. Намажете я с масло. Включваме фурната.

5. Докато фурната се загрява на форма равномерно се разстила половината от нашата зеле смес. Промазываем сметана, и на горния етаж се изсипва нашия кайма с лук. Отново слой сметана, а останалата част зеле отгоре.

6. Отново добре промазываем нашата зеле с месо, сметана, поръсва се с кашкавал и билки, е по желание.

7. Поставяме във фурната за около половин час.

8. Като приготовится — нарязани на парчета и украсете съда, сервирано.

Това зеле с месо в домашни условия е също толкова вкусно както топло, така и в остывшем формата. Но сочност, ароматность и наситеност на вкуса със сигурност няма да ви остави безразлични!

Необходими продукти:

  • Зеле — 500 Грама
  • Кайма — 500 Гр
  • Лук — 1 Брой
  • Моркови — 2 Броя
  • Заквасена Сметана — 500 Милилитра
  • Сирене — 200 Гр
  • Олио — 2 Чл. лъжици

Брой порции: 3-4