Зеле, задушено с черния дроб

Зеле, задушено с черния дроб

Време за приготвяне: 45 мин

Искам да предложа попълни вашето дневно меню е много прост процес, вкусно и полезно ястие. Най-малко усилия и съставки, ще ви е необходимо, а ето и резултатът може да изненада. Опитайте!

Начин на приготвяне:

Представям на съда е много удобен вариант, как да се готвя зеле, задушени от черния дроб в мультиварке. Този начин е добър, че основният процес поема техника, ястието става много нежна и сочна. В програмата на «Задушаване» зеле се окаже по-влажна, а на «Печене» — посуше. Изберете онзи вариант, който ви е по душа.

Необходими продукти:

  • Черен Дроб — 300 Грама
  • Зеле — 500 Грама
  • Глава Лук — 1 Брой
  • Моркови — 1/2 Броя
  • Олио — 2 Чл. лъжици
  • Доматено пюре — 2 с.л.. лъжици
  • Сол и подправки — На вкус (чесън, черен пипер и т.н)

Брой порции: 4

Как да сготвим «, Зеле, задушени с черния дроб»

Зеле, задушено с черния дроб - снимка стъпка 1 1. В купа мультиварки, се налива растително масло и включване на режим «Пържене». Изпратете там нарязания на ситно лук с моркови и измити, обсушенную, нарязано на малки парчета черния дроб (в този случай се използва свинско, но можете да вземете всички). Запържете за 5 минути, като се разбърква.

Зеле, задушено с черния дроб - снимка стъпка 2 2. Нарежете зелето и го изпратете в купа. Подправете със сол и пипер, добавете чесъна и любимите си подправки. Сложете доматеното пюре.

Зеле, задушено с черния дроб - снимка стъпка 3 3. Внимателно се разбърква, изсипва се 1-1.5 чаши гореща вода. Включете на програма «Печене» на 30 минути. В процеса на няколко пъти разбърква се и проверете, за да може водата бързо не выкипала. При необходимост до малко, за да зеле не жарилась, а тушилась.

Зеле, задушено с черния дроб - снимка стъпка 4 4. И резултатът е такъв. Приятен апетит!