Фино тесто за пица без мая

Фино тесто за пица без мая

Време за приготвяне: 40 мин

Представени фин тесто за пица без мая подходящ за тези, които обичат пица и следи за фигурата. Тестото нискокалорично, но на вкус никак не отстъпва на класическите дрожжевому теста.

Начин на приготвяне:

В тази рецепта аз споделям вариант на това, как да се готви коварен тесто за пица без мая. Неговата жар в това, че в тестото се добавят мая, но не е задължително — сушени билки. Опитайте се да се подготви тестото и вие вече никога няма да направи друго.

Необходими продукти:

  • Брашно — 250 Грама
  • Сол и сушени билки — На вкус
  • Яйце — 1 Броя
  • Мляко — 70 Милилитра
  • Растително масло — 1 Член. лъжици
  • Втасване — 1 Чаени лъжички (пакетче)

Брой порции: 1

Как да сготвим «Тънката тесто за пица без мая»

Фино тесто за пица без мая - снимка стъпка 1 1. Това тестото се приготвя без мая, но с билки. Именно те придават на тестото и пица като цяло е невероятен аромат.

Фино тесто за пица без мая - снимка стъпка 2 2. Брашното може да не пресяване. Смесете го с бакпулвера. Подготвили такова фино тесто за пица без мая няколко пъти, ще отмерять съставки на очите.

Фино тесто за пица без мая - снимка стъпка 3 3. Добавете сушени италиански или френски билки.

Фино тесто за пица без мая - снимка стъпка 4 4. След това добавете яйцето, млякото и растително масло. Сол се добавят на вкус. Сега трябва да месите тестото.

Фино тесто за пица без мая - снимка стъпка 5 5. След това го оставят за 20 минути, за да го настоялось и напоени със аромат на билки.

Фино тесто за пица без мая - снимка стъпка 6 6. След това се разточва и се разстила плънката. Във фурната, тестото се пече около 15 минути.