Извара с ябълки

Извара с ябълки

Време за приготвяне: 30 мин

Този необичаен, но в същото време, както и всичко гениално, просто рецепта на творожников с ябълки, аз съм някъде научих, — и се влюби. Още по-нежен, с аромат на канела и ябълка киселинност, — вие няма да устоите

Начин на приготвяне:

Такива извара и ябълки в домашни условия се радват на непроменени успех — дали това е прозаичен закуска или романтична вечеря за двама, за сметка на това, че такива извара ние ще се пече, а не срю, — те са много нежни, дори почти диетични, с апетитна коричка, и просто пак невероятен аромат! Повярвай ми, — подготви ги веднъж, ще обикнете отдадете себе си и своите домашни толкова вкусна, но в същото време достъпни десерт! Надявам се, че ви тази рецепта за приготвяне на творожников с ябълки се радвате толкова!

Необходими продукти:

  • Извара — 500 Гр
  • Яйца — 2 Броя
  • Ябълки — 2 Броя
  • Брашно — 2 С.л.. лъжици
  • Канела — На вкус
  • Захар — На вкус

Брой порции: 3-4

Как да сготвим «Извара с ябълки»

Извара с ябълки - снимка стъпка 1 1. Добавете извара яйца и добре разбъркайте.

Извара с ябълки - снимка стъпка 2 2. Сега добавяме захарта и пресятото брашно.

Извара с ябълки - снимка стъпка 3 3. хубаво тесто кошара, за да не расползалось, и е хомогенна.

Извара с ябълки - снимка стъпка 4 4. Ябълките нарязани на филийки, премахване на част с камъни, и всеки такъв кръг и се поръсва с канела и с двете страни.

Извара с ябълки - снимка стъпка 5 5. От творожного тесто под формата на малка торта, нагоре се разстила ябълков кръг.

Извара с ябълки - снимка стъпка 6 6. Затваряме една ябълка отгоре и същи малък мексиканска царевична питка, и залепливаем край.

Извара с ябълки - снимка стъпка 7 7. За да извара не липли до противню — поръсете ги от всички страни с брашно, и едва тогава се пече в предварително загрята фурна за 20 минути. Приятен апетит!