Кексики сирене със стафиди

Кексики сирене със стафиди

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Сладко домашно приготвени сладкиши не могат да се радват, особено, ако тя е толкова вкусна, като кексики сирене със стафиди! Добавете за аромат на ванилия, захар, купете си добър стафиди, извара — и напред!

Начин на приготвяне:

Аз ще ви покажа как да се готви много меки и нежни кексики. А тайната им е в това, че маслото не топится, а студен перетирается с брашно и захар. Това позволява да се постигне по-добър резултат! Следвайте моите инструкции, как да се готвя кексики сирене със стафиди, и ще успеете!

Необходими продукти:

  • Извара зърнеста — 150 Грама
  • Захар — 120 Грама
  • Масло — 70 Гр
  • Пшенично разновидности — 150 Грама
  • Яйца — 2 Броя
  • Втасване — 1 Чаена лъжичка (с пързалка)
  • Стафиди — 50-100 Грама
  • Ванилова захар — 8 Грама

Брой порции: 12

Как да сготвим «Кексики сирене със стафиди»

Кексики сирене със стафиди - снимка стъпка 1 Брой стафиди съм посочила от 50 до 100 грама. Сложете стафиди толкова, колкото искате «изюмные» да кифли. Аз добавя в 150 грама извара, 50 грама стафиди. Маслото трябва да е добре охладено.

Кексики сирене със стафиди - снимка стъпка 2 Вземете дълбока удобен контейнер за смесване на продукти за тестото. Разбърква се в него захарта, брашното, бакпулвера и маслото. Перетрите всички ръце или голяма калории в трохи.

Кексики сирене със стафиди - снимка стъпка 3 Добавете изварата, яйцата, ванилията и захарта. Разбъркайте добре тестото.

Кексики сирене със стафиди - снимка стъпка 4 Стафиди контур, изсипва вряща вода и оставете за няколко минути. След това водата се отцеди, стафиди и добавете в тестото. Всичко се разбърква. Включете фурната на 180 градуса.

Кексики сирене със стафиди - снимка стъпка 5 Готовото тесто за кексиков сложете в чаши и го изпратете в гореща фурна за 15-20 минути, внимавай!

Кексики сирене със стафиди - снимка стъпка 6 Готови кексики трябва да бъде светло кафяв цвят. Хладно и ги изпратете за чай! Приятен апетит!