Класически яйчен крем

Класически яйчен крем

Време за приготвяне: 30 мин

Яйчен крем е подходящ за импрегниране на торти, за пълнеж капкейков и сладкиши. А ако добавите нарязани пресни плодове и поръсете с шоколадови стърготини, може да се сервира като самостоятелен десерт.

Начин на приготвяне:

Правилно приготвена яйчен крем — това е залог за успех при приготвянето на някои десерти или печене. Споделям, може би най-успешна рецепта за яйчен крем, който съм срещала някога. Кремът се приготвя лесно и бързо, най — важното- да се спазва определена последователност, тогава имате всичко, което се случва. Гответе с удоволствие!

Необходими продукти:

  • Брашно — 35 Грама
  • Захар — 150 Грама
  • Мляко — 400 Милилитра
  • Жълтъци — 3 Броя
  • Ванилия — 1 Щипка

Брой порции: 4

Как да сготвим «Класически яйчен крем»

Класически яйчен крем - снимка стъпка 1 1. Смесете жълтъците с млякото, да доведе до възпаление. След това направете огън минимален.

Класически яйчен крем - снимка стъпка 2 2. Предварително, смесете брашното, захарта, ванилията и добавете млякото. Добавяйте постепенно, активно се разбърква сместа.

Класически яйчен крем - снимка стъпка 3 3. На слаб огън и варете докато се сгъсти на крем за около 5 минути. Не забравяйте да се бърка! Махнете от огъня и охладете. След като се охлади кремът е все още малко се сгъсти. Приятен апетит!