Кокурки сметана

Кокурки сметана

Време за приготвяне: 40 мин

Рецепта за приготвяне на ястия «Кокурки сметана». Кокурки – ястие старата северозападно от руската кухня. Бездрожжевой хляб, който се пече с варени яйца.

Начин на приготвяне:

Кокурки в по-стари времена обикновено се готвеха за път, тъй като това е много удовлетворяващо, вкусно и лесно. Все още и е много удобно – яйца не побьются, и ги почистете не е необходимо. Традиционно тесто за това ястие се приготвя от сметана (тук тесто ржаное).

Необходими продукти:

  • Яйца — 6 Броя
  • Заквасена Сметана — 200 Гр
  • Сол — 1 Чаена лъжица
  • Ръжено брашно — 2 Чаши

Брой порции: 6-7

Как да сготвим «Кокурки сметана»

Кокурки сметана - снимка стъпка 1 1. В купа се смесват сметаната и брашното, добавяме малко сол. Замесете тестото с ръце, тя трябва да изглежда доста стръмен.

Кокурки сметана - снимка стъпка 2 2. От тестото отделяме малки парченца, и след това всяко парче разточете с точилка на тънък лепешечки. Сварете твърдо сварени яйца, когато яйцата са готини, чисти ги от черупката.

Кокурки сметана - снимка стъпка 3 3. В средата на всеки раскатанной лепешечки сложи твърдо и очистени яйце, сега внимателно плотненько го запечатываем тесто.

Кокурки сметана - снимка стъпка 4 4. Приготвят се в тава, размазвайки го с мазнина. Върху хартия за печене се разстила приготвени кокурки и поставяме в предварително загрята фурна. Кокурки се пече до готовност.

Кокурки сметана - снимка стъпка 5 5. След това кокурки извадете и те да се прехвърлят в чиния. Кокурки могат да се съхраняват дълго време и не черстветь. Приятен апетит!