Коржики млечни

Коржики млечни

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Ох, като си спомня този вкус от детството, така че веднага теплей на душата! Разбира се, аз говоря за домашни коржиках, испеченных със собствените си ръце. Ето как се приготвя коржики млечни продукти.

Начин на приготвяне:

Млечни коржики, които имаме в семейството, защо тогава не беше взето често печка. Може би, поради факта, че им е по-лесно беше да се вземе в магазина. Сега, по време на фалшификати и заместител, става ясно, че готвя по-добре у дома. И сладкиши в това число. Пригответе такива коржики не е голяма работа. Но ще създаде уют в кухнята!

Отдайте се на децата си един от любимите лакомствата от детството ми.

Необходими продукти:

  • Брашно — 500 Гр
  • Масло — 120 Гр
  • Мляко — 100 Милилитра
  • Захар — 1 Чаша
  • Яйца — 1-2 Парчета
  • Втасване — 1 Чаена лъжица

Брой порции: 6-8

Как да сготвим «Коржики млечни»

Коржики млечни - снимка стъпка 1 Масло, използваното топли, нарязани на парчета и хвърли в купа. Търкайте със захар. Малко захар може да се остави на посыпку по желание. Разчупи 1 голям или 2 малки яйца. Разбийте с масло. Брашното пресейте брашното с бакпулвера. Разбърква добре с вилица. Добавете млякото.

Коржики млечни - снимка стъпка 2 На вкус може да се досыпать в тесто, ванилия, канела или какао. Замесете меко масляное тестото. Разбъркайте го добре, за да не остават бучки. Дайте си почива под кърпа 15-20 минути.

Коржики млечни - снимка стъпка 3 Извадете точилка, поръсете масата с брашно и разточете тестото с дебелина около сантиметър. Вземете метална плесен, за кифли и избутват от тесто фигурки във формата на цветочка. Тестото ще остане. От неговите парчета могат да бъдат налепить още печенек.

Коржики млечни - снимка стъпка 4 Взимаме тава, включете фурната. Намажете тава с масло. Поставете коржики, което ги поставя така, че да не се допират помежду си. Пече се при 180 градуса около 15-20 минути.

Коржики млечни - снимка стъпка 5 По желание коржики може да намажете с жълтък за 5 минути, докато омекнат и ги поръсете с пудра захар. Сервирайте коржики с чай, кафе или, както в детството, с мляко. Приятен апетит!