Крем от заквасена сметана и захар

Крем от заквасена сметана и захар

Време за приготвяне: 5 мин

Ако в намирането на лесен, бърз и вкусен крем за домашна тортика, тогава непременно обърнете внимание на този вариант. Само две основни съставки, а резултатът е зашеметяващ!

Начин на приготвяне:

Искам да споделя с вас един много лесен вариант, как се приготвя крем от заквасена сметана и захар. Това е класическата рецепта, но при желание можете да добавите за аромат ванилия, канела, кора от цитрусови плодове. Всичко зависи от това, в какъв десерт планирате да използвате крем.

Необходими продукти:

  • Заквасена Сметана — 900 Грама
  • Захар — 1.5-2 Чаши

Брой порции: 1

Как да сготвим «Крем от заквасена сметана и захар»

Крем от заквасена сметана и захар - снимка стъпка 1 1. Този крем ми харесва толкова, че да може да бъдат приготвени само за няколко минути, да съчетаем в мисочке две основни съставки — сметана и захар. Количество захар регулирайте по свой вкус.

Крем от заквасена сметана и захар - снимка стъпка 2 2. Когато захарта се разтвори, крем може да перемазывать предварително приготвени торти.

Крем от заквасена сметана и захар - снимка стъпка 3 3. Ако използвате достатъчно гъста заквасена сметана, крем чудесно е подходящ не само за обмазывания торта, но и за кифли, например.

Крем от заквасена сметана и захар - снимка стъпка 4 4. Чудесен торта се получава от най-лесните сладкиши с лек сметанов крем. Приятен чай!