Манти с крема сирене

Манти с крема сирене

Време за приготвяне: 50 мин

Предлагам ви за проба доста неочакван вариант — проста рецепта мантов с крема сирене. При желание може да ги направи сладки или да закуски.

Начин на приготвяне:

Манти с извара в домашни условия може да се превърне в чудесен вариант полезна и вкусна закуска. Сервирайте ги с пресни плодове или сметана, а също и ягодоплодни сиропи, ако ги направи сладки.

Необходими продукти:

  • Брашно — 600 Грама
  • Яйца — 2 Броя (1 за тесто, 1 в плънката)
  • Магданоз — 100 Грама
  • Извара — 400 Грама
  • Сол — 1 Щипка

Брой порции: 6-8

Как да сготвим «Манти със сирене»

Манти с крема сирене - снимка стъпка 1 1. Както и класически, готвене рецепта мантов с крема сирене започва с тест. За това се нуждаят от вода, брашно, яйца, сол и месят тестото. Тя трябва да бъде доста гъста, но мека и еластична. Да направи такова ще е доста дълъг партида. Готовото тесто се отложи за известно време в страната.

Манти с крема сирене - снимка стъпка 2 2. Пресни билки (в този вариант магданоз и копър, но може да се използва всяка, която има под ръка) измийте, подсушете и нарежете.

Манти с крема сирене - снимка стъпка 3 3. В сиренето, разбийте яйцето, добавете сол на вкус и разбъркайте добре.

Манти с крема сирене - снимка стъпка 4 4. Комбинирайте извара с подправки, разбърква се добре. Ако плънката е твърде суха, може да се забие още 1 яйце или да добавите малко кисело мляко, например.

Манти с крема сирене - снимка стъпка 5 5. Сега е време отново да се присъединят към тестото. Я да се раздели на малки парчета, всяка от които разточете на тънки. В средата сложете творожную плънката.

Манти с крема сирене - снимка стъпка 6 6. Внимателно залепить край.

Манти с крема сирене - снимка стъпка 7 7. Събирам краищата, за да получите кругленькие манти.

Манти с крема сирене - снимка стъпка 8 8. Дъното на котел или мантоварки, намазана с масло и сложете там слепленные манти. След около 25 минути манти с извара в домашни условия ще са готови и ще могат да бъдат сервирайте.