Мая тесто серум

Мая тесто серум

Време за приготвяне: 3 ч. и 0 мин.

За апетитни кексчета, пайове с най-разнообразни пълнежи, както и други сладкиши мая тесто серум в домашни условия — винаги печеливш вариант.

Начин на приготвяне:

Тази рецепта за приготвяне на тесто серум е добър, че може да се използва както в сладка, така и в несладкую сладкиши. Освен това, добре се запържва и се пече във фурната — това е универсален вариант за всички поводи.

Необходими продукти:

  • Брашно — 3 Чаши
  • Растително масло — 0.5 Чаши
  • Сол — На вкус
  • Захар — На вкус
  • Мая — 1 Ч.л.
  • Суроватка — 1 Чаша
  • Ванилия — 1 Щипка (по желание)

Брой порции: 1

Как да сготвим «Мая тесто серум»

Мая тесто серум - снимка стъпка 1 1. Ето един доста скромен набор от съставки ще влезе в тази проста рецепта за тесто на серума. Количество захар и сол, за да се очертае въз основа на това, че ще печка.

Мая тесто серум - снимка стъпка 2 2. В малка тенджера или тиган изсипете серум и растително масло. Изпратете на огъня и малко топло. Не трябва прекалено да се затопли и още повече доведе до възпаление.

Мая тесто серум - снимка стъпка 3 3. В дълбока мисочке смесете пресятото брашно със сол, захар и ванилия (ако използвате). Добавете отгоре маята.

Мая тесто серум - снимка стъпка 4 4. Внимателно изсипете в загрята серум за суха смес от съставки и започнете месене на тесто. Ако е необходимо, добавете още малко брашно, но не прекалявайте. Мая тесто серум в домашни условия, трябва да бъде мека. Покрийте купа с кърпа и оставете на топло.

Мая тесто серум - снимка стъпка 5 5. Около 40 минути, тестото може да бъде внимателно месят и се оставя да втаса още веднъж. Общо трябва да му се даде да престои на топло за около 2 часа. След това смело да се пристъпи към печене.