Млечно желе с желатин

Млечно желе с желатин

Време за приготвяне: 5 ч. и 30 мин.

Лесен и вкусен десерт, което е особено важно през по-топлите месеци. Няма нужда да правя готовото желе от опаковката, ако тя може да бъде опитомено. Кажи, как да се готви на млякото желе от желатин.

Начин на приготвяне:

Такова млечице може да се дава на деца, тъй продукти за приготвяне на пресни. Може да се направи на желатин торта, ако се увеличи броят на съставките. Преди приготвяне на десерт трябва да се охлади в продължение на няколко часа. Може да се съхранява в хладилник за 2 дни. Можете да замените краве мляко, соево или бадемово.

Необходими продукти:

  • Листа желатин — 8 Парчета
  • Ягода — 250 Грама (замразена, прясна или сладко)
  • Захар — 4, Чл. лъжици
  • Вряща Вода — 1 Член. лъжица
  • Мляко — 3 Чаши
  • Ванилия — 1 Брой (шушулка)

Брой порции: 6

Как да сготвим «, Млечно желе с желатин»

1 В една купа сложете 2 листа желе, а в друга — 6 листа. С малко количество студена вода и се оставя за известно време. 2 междувременно измийте ягодите, сложете я в блендер, добавете захарта (2 супени лъжици) и разбъркайте до еднородна консистенция, след това перетрите съдържание преминават през сито. 3 Източете водата с купа, където 2 листа желатин и се изсипва вряща вода, внимателно се разбърква. Изсипете получената смес в пюре от ягоди. Ако сместа е много гъста, а след това до малко вода. 4 Изсипете сместа във формата и я изпратете в хладилник за 1 час. 5 Мляко се налива в тенджера, добавете останалата захар и ванилия. Изпратете тиган на среден огън, но не го отведе до кипене. 6 Източване на водата с останалите листа желатин и добавете в затоплена мляко, измива се разбърква, докато се разтвори. 7 Много добре охлаждат се смес и се изсипва във формата за клубничной, изпратете се в хладилник за 4-5 часа. 8 Преди подаване на формата се потапя във вряща вода за 15 секунди, за да е лесно да я премахнете. Обърнете и поставете в чиния. Приятен апетит!