Пищни бездрожжевое тесто

Пищни бездрожжевое тесто

Време за приготвяне: 3 ч. и 0 мин.

Тази рецепта за мен не е нов. Често правя сладкиши в облекчен и опростен вариант. Затова и ще ви кажа как да се готвя пищни бездрожжевое тестото. Може и банички и кифлички печка!

Начин на приготвяне:

Знаете тестото на бездрожжевой основа също може да бъде пищна и сдобным! За това просто трябва да знаете няколко трика, много прости в своята същност, но ефикасни. В тази рецепта аз проделывала някаква манипулация с тесто. Но може да мине и без тях. Смесете всички съставки наведнъж, а след това изчакайте. Тестото само «расправится». Истината трябва да изчакате малко по-дълго.

Необходими продукти:

  • Брашно — 2.5 Чаши
  • Кисело Мляко — 0,5 Литра
  • Яйца — 2 Броя
  • Заквасена Сметана — 2 С.л.. лъжици
  • Олио — 2 Чл. лъжици
  • Сода — 1 Чаена лъжичка
  • Захар — 1 Член. лъжица
  • Сол — 1 Чаена лъжица
  • Плънка — На вкус

Брой порции: 6-8

Как да сготвим «Буен бездрожжевое тесто»

Пищни бездрожжевое тесто - стъпка 1 снимка В дълбока капацитет налейте половин литър кисело мляко. Може да се вземат смели продукт (тогава брашно, слагаме 2 супени лъжици по-малко), или диетичен. Факт е, че много зависи от това, колко тесто искате да получите. Ако на банички — правим по-рязко, за да не расползались. Разбийте киселото мляко със слънчогледово масло, захар и сол.

Пищни бездрожжевое тесто - стъпка 2 снимка Брашното пресейте брашното, добавете я порционно в купа с кисело мляко. След 1 чаша брашно, добавяме яйцето, след втория — друго. След всяко добавяне трябва да се разбърква всичко. Замесете еластично тесто. Сега един важен момент: вземете точилка и веднага ставам получения тестото с дебелина 1 виж

Пищни бездрожжевое тесто - стъпка 3 снимка Набираме една трета от чаена лъжичка сода за хляб. Поръсва се с раскатанный пласт тесто, щипка сода за хляб по цялата повърхност. След това сложете тестото на 3 слоя. След което отново се разточва до 1 см в дебелина, поръсва се с трета чаена лъжичка сода за хляб и отново сгънете на 3 слоя. Само ставам и се добавят на 3 пъти, прекарва 1 чаена лъжичка сода за хляб.

Пищни бездрожжевое тесто - стъпка 4 снимка След много време отнема раскатки и порционного въвеждане на сода за хляб, разбърква тестото отново в гладък кок. Сложете го в просторна капацитет и покрийте с полиетилен или чанта. Поставете на топло, тестото отлежалось и леко се повиши.

Пищни бездрожжевое тесто - стъпка 5 снимка След един час може да приемате нашето тесто, и да пристъпи към приготвяне на постоянния доход. Могат да се пекат баници, пити и кравайчета, както и се запържва беляши, пасти и др. Днес направих банички с картофи, лук и сирене. Ето тази прелест се оказа!