Понички на кисело мляко

Понички на кисело мляко

Време за приготвяне: 2 ч. и 0 мин.

Днес за вечеря съм решила да направи някаква сладкиши. В хладилника залежалось и прокисло мляко. Това и беше причината. Ето как да се приготви понички на кисело мляко.

Начин на приготвяне:

Понички — това, разбира се, не най-полезната храна дори за напълно здрави хора. Запомнете: ако реши да се насладите на буйната вкуснятиной, а след това направете това преди три часа следобед. След това вече трябва да бъде внимателна. Въпреки че, ако понемножку, това понякога може да си позволи.

Необходими продукти:

  • Брашно — 3 Чаши
  • Кисело мляко — 1 чаена Чаша
  • Захар — 100 Гр
  • Яйца — 1-2 Парчета
  • Сода — 1 Чаена лъжичка
  • Сол — 1 Щипка
  • Растително Масло — 0,5 Чаша

Брой порции: 8

Как да сготвим «Понички на кисело мляко»

Понички на кисело мляко - снимка стъпка 1 Изсипва се в купа кисело мляко. Счупи едно яйце, ако е голямо, и два, ако са малки. Добавяме щипка сол, 50 грама захар, 3 супени лъжици. супени лъжици растително масло. Внимателно се разбърква. Брашното пресейте брашното със содата. Замесете тестото първо с лъжица, а след това, подсыпая брашно, преминаваме към ръцете си.

Понички на кисело мляко - снимка стъпка 2 Тестото се оказа еластична, не липучим. Увийте го в пакет, или покрийте с кърпа. Оставете за половин час. След това поръсете масата с брашно и разточете от света на един или два пласта, в зависимост от размера на вашия плот.

Понички на кисело мляко - снимка стъпка 3 Шевовете се търкаля малка дебелина, в противен случай понички може да е лошо прожариться. Един сантиметър в дебелина е достатъчно. Отрязани от теста чаши с помощта на чаши. Чаша нарязани на по-малки чаши (чаши повече).

Понички на кисело мляко - снимка стъпка 4 Сега вземете дълбок тиган, загрейте я с голямо количество растително масло. В раскаленное масло сложете кръгчета от тестото, ги запържете от двете страни. Понички трябва да плуват в мазнина, тогава те работят така, както трябва.

Понички на кисело мляко - снимка стъпка 5 Готовите понички веднага сложете върху салфетки, или на материал, впитывающий мазнини. Така те ще са по-сухи. Паунд 50 грама захар в хаванче. Поръсва се с топли понички с пудра захар, за да те добре напоена. Яде ги с чай, мляко и кафе, но по-добре не за една нощ!