Понички от извара класически

Понички от извара класически

Време за приготвяне: 30 мин

Обожавам извара в каквато и да е форма, включително и всички видове сладкиши с негово добавяне. В едно списание попаднах на рецепта, как да се приготви понички от извара класически, и реших да направя такава.

Начин на приготвяне:

Разбира се ястие, което обжаривается в големи количества масло, без да се нарече полезно, но понякога искате да се поглезите вкусно. Нежни и въздушни понички с златисто и хрупкава коричка… е, тук устоишь на изкушението. Дори и тези, които не са особено жалует извара, яде тези понички за двете бузи.

Необходими продукти:

  • Извара — 250 Грама
  • Яйца — 3 Броя
  • Сода — 1/2 Чаени лъжички
  • Брашно — 1 Чаша
  • Сол — 0,5 Чаени лъжички

Брой порции: 6-7

Как да сготвим «Понички от извара класически»

Понички от извара класически - снимка стъпка 1 1. В купа перекладываю извара, взимам нискомаслено, след това един по един вбиваю към него всичките си яйца.

Понички от извара класически - снимка стъпка 2 2. Внимателно се разбърква, докато гладка. Важно е да извара е без бучки.

Понички от извара класически - снимка стъпка 3 3. На половин чаена лъжичка сода за хляб гашу оцет, след добавете в купа при останалите съставки.

Понички от извара класически - снимка стъпка 4 4. След това сложих захар на пясък, но можете да направите и изобщо без него.

Понички от извара класически - снимка стъпка 5 5. Внимателно се разбърква творожно-яйчената смес.

Понички от извара класически - снимка стъпка 6 6. Брашното предварително просеиваю за печене е по-буйни, и добавете в купата.

Понички от извара класически - снимка стъпка 7 7. Месите негустое тестото и обминаю го леко с ръце.

Понички от извара класически - снимка стъпка 8 8. Тенджерата се поставя върху котлона, налива голямо количество растително масло. На горещ повърхност чаена лъжица выкладываю тестото. Запържете от двете страни до златисто кафяво.

Понички от извара класически - снимка стъпка 9 9. Перекладываю понички върху хартиена кърпа, за да отиде на излишните мазнини.

Понички от извара класически - снимка стъпка 10 10. Готовите понички перекладываю в чиния и прилагане на масата топли или остывшими, покрити с пудра захар. Приятен апетит!