Сирене торта на кефире

Сирене торта на кефире

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Рецептата на тези пити отдавна се крие в моята кулинарна книга, но за първи път аз равна ги наскоро и беше просто изумена, толкова те са вкусни. Оттогава торти готвя често.

Начин на приготвяне:

Сирене торта покори ме с много необичайно тесто. Е, вярно, на мен и в главата ми не можеше да дойде, да се поставят в тестото натерный сирене. Като гарнитура — още накъдето и да се вървеше, но в тестото! Но се оказа, че нещо е вкусно! Да, още как! Строго погледнато, тези питки да се приготви и без никаква гарнитура, а може да сложите в средата, шунка, топено сирене и пресни подправки. Хареса ми вариант, как да се готвя сирене питки кефире с плънка от яйца. Те допълват вкуса на сирни тестото се получава много вксуно!

Необходими продукти:

  • Сиренето е твърдо — 200 Гр
  • Кисело Мляко — 1 Чаена Чаша
  • Брашно — 2-2,5 Чаши
  • Сода храни — 0,5 Чаени лъжички
  • Сол — 0,5 Чаени лъжички
  • Захар — 0,5 Чаени лъжички
  • Едно яйце на пиле — 2 Броя

Брой порции: 5

Как да сготвим «Сирене питки кефире»

Сирене торта на кефире - снимка стъпка 1 Подготовка на всички необходими съставки. Яйцата предварително сварете твърдо сварени.

Сирене торта на кефире - снимка стъпка 2 В кефире се разтваря сол, захар и сода за хляб, оставете за 5 минути да престои. Междувременно се настъргва сирене на груби ренде, добавете го в кисело мляко. Разбърква се.

Сирене торта на кефире - снимка стъпка 3 Добавете брашното, замесете меко тесто.

Сирене торта на кефире - снимка стъпка 4 Готовото тесто се оставя в продължение на 15 минути.

Сирене торта на кефире - снимка стъпка 5 Разделете тестото на 5 части. Всяка част разточете с дебелина от 1 виж Отгоре сложете плънка от нарязани на ситно яйца.

Сирене торта на кефире - снимка стъпка 6 Увийте тестото, както пати. Обърнете го и го разточете каталкой. Намажете отгоре с разбитото яйце.

Сирене торта на кефире - снимка стъпка 7 Пече се на сирене питки във фурната в продължение на 20 минути. Сервирайте горещо. Приятен апетит!