Тарталетки от сирене

Тарталетки от сирене

Време за приготвяне: 10 мин

Благодарение на рецепта, как да се готвя тарталетки от сирене, може да се направи оригинална започване на всяка салата или предястие. Въпреки привидната сложност на борсата, се правят те по-лесно просто и много бързо.

Начин на приготвяне:

За приготвяне на подобни тарталеток може да се използва всякакъв вид твърдо сирене. Има няколко възможности: може да се запържва на тиган или във фурната. Напълнете тарталетку може всичко, важното е да не гореща. Благодарение на нея може да реши проблема с подаване на закуски на фуршете, както и оригинално украсяват маса. За тяхното приготвяне се наложи минимално количество време и усилия.

Необходими продукти:

  • Сиренето е твърдо — 100 Гр

Брой порции: 3

Как да сготвим «Тарталетки от сирене»

Тарталетки от сирене - снимка стъпка 1 1. За готвене използвам качествено сирене, така тарталетка наистина излиза по-свеж и добре държи формата. Измельчаю сирене на груби ренде.

Тарталетки от сирене - снимка стъпка 2 2. Тенджерата се поставя върху котлона и се разогреваю, в горещ повърхност выкладываю малко сирене, отдавам го на желаната форма на кръг с назъбени ръбове. Готви до появата на златист цвят, а след това переворачиваю шпатула от другата страна.

Тарталетки от сирене - снимка стъпка 3 3. Чаша или чаша переворачиваю отгоре надолу, горещ сирене палачинка одеваю на обърната чаша, с помощта на хартиена кърпа, му придават формата на кошници, стиснал ръба.

Тарталетки от сирене - снимка стъпка 4 4. Сиренето кошница много бързо се втвърди, само за няколко минути на готови кошници измъкнах се с чаша и выкладываю в чиния, сега те са готови за по-нататъшна употреба.