Торта с кокос

Торта с кокос

Време за приготвяне: 1 чаена 30 мин

Един прост, но много вкусна торта искам да ви предложи тест. Любителите печене с кокосови орехи особено препоръчвам. Балони, торти, крем нежно и кокосови нотка. Това е страхотно!

Начин на приготвяне:

Искам да ви покажа, как да готвя торта с кокос и плодове конфитюр.

Това може да бъде ягоди, малини, френско грозде, или друг конфитюр, който ви е по душа. Торта без усложнения и при това изглежда доста празнично. Брой на чипове може да варира по вкус. Такъв десерт ще се превърне в украса на масата, да се хареса и на възрастни, и деца.

Необходими продукти:

  • Масло — 375 Грама (175 г тесто, 200 г сметана)
  • Захар — 175 Гр
  • Брашно — 175 Гр
  • Втасване — 1.5 Супени лъжици
  • Яйца — 3 Броя
  • Кокосови стърготини — 100 Гр (наполовина на тесто и пълнеж)
  • Пудра захар — 400 Гр
  • Сладко — 5 Супени лъжици

Брой порции: 6-8

Как да сготвим «Торта с кокос»

Торта с кокос - снимка стъпка 1 1. Първото нещо, което трябва да правите, коржами. Включете фурната, за да го разогрелась до 180 градуса. В дълбока мисочке разбийте яйцата със захар и разтопено масло.

Торта с кокос - снимка стъпка 2 2. Добавете пресятото с бакпулвера брашно и 50 гр кокосови стърготини. Разбъркайте добре всичко.

Торта с кокос - снимка стъпка 3 3. Поставете тестото в две жаропрочные форма, намазана с масло и изпрати във фурната.

Торта с кокос - снимка стъпка 4 4. За приготвяне на крема разбийте омекотена масло с пудра захар.

Торта с кокос - снимка стъпка 5 5. И в крема може да се добави малко кокос.

Торта с кокос - снимка стъпка 6 6. Готова тортата се охлажда както трябва. Ако отгоре се образува «шапчица», по-добре да бъдат отрязани. Тортата трябва да бъде плосък и еднакви по диаметър.

Торта с кокос - снимка стъпка 7 7. Половината крем разпределете на една торта. На втория — бери сладко. Може да се поръси щипка кокосов орех. Внимателно съберете торта, така че крем и сладко са се оказали вътре. Горната част на земната кора намажете останалата сметана и се поръсва с кокосови стърготини. Оставете за няколко часа преди сервиране, за да се торта се накисва.