Великден с сгущенкой и сметана

Великден с сгущенкой и сметана

Време за приготвяне: 19 ч. и 0 мин.

Много апетитни, невероятно нежна и сладка великден с сгущенкой и заквасена сметана в домашни условия — чудесна идея за празничен десерт. И най-важното — най-малко спънки в процеса на готвене.

Начин на приготвяне:

Колкото повече най-различни захаросани плодове, ядки и сушени плодове, които ще използвате, толкова по-вкусна ще се окаже великден с сгущенкой и заквасена сметана в домашни условия. 500 грама извара в този случай може да се вземат около 1 чаена чаша добавки. Използвате ванилия или други подправки на вкус аз не бих препоръчал, те са тук просто ще бъде излишно. Любителите на сладенького освен кондензирано мляко ляво в рецептата, могат да се използват също така захар или пудра захар.

Необходими продукти:

  • Извара — 0.5 Кг
  • Заквасена Сметана — 0.5 Кг
  • Масло — 150 Грама
  • Варена Сгущенка — 300-400 Грама
  • Сушени плодове, захаросани плодове, ядки — 1 На вкус

Брой порции: 1

Как да сготвим «Великден с сгущенкой и сметана»

Великден с сгущенкой и заквасена сметана - снимка стъпка 1 1. Маслото трябва предварително да извадите от хладилника, че тя е мека. В дълбока мисочке комбинирайте я със заквасена сметана и как трябва да се разбърква.

Великден с сгущенкой и заквасена сметана - снимка стъпка 2 2. Добавете извара (в този случай се използва потопяема пасатор, за масата е хомогенна, така че да се почистват с извара през сито, за да не е нужно), започнете да го разбивате. Можете да добавите рецепта за великден с сгущенкой и заквасена сметана и пита сирене сирене.

Великден с сгущенкой и заквасена сметана - снимка стъпка 3 3. След като въведете варено кондензирано мляко и по желание малко захар.

Великден с сгущенкой и заквасена сметана - снимка стъпка 4 4. Подгответе добавки: нарежете на ядки и сушени плодове. Смесете всичко с извара основата до хомогенност.

Великден с сгущенкой и заквасена сметана - снимка стъпка 5 5. Ако имате специална форма, а след това го използвайте. Ако не е, тогава вземете малко сито и се покриват с чиста марля (тя трябва да бъде много, че след покриване на великден-горе). Сложете сместа в сито, покрийте и поставете на върха на малък товар. Изпратете в хладилника за един ден.

Великден с сгущенкой и заквасена сметана - снимка стъпка 6 6. Когато на великден с сгущенкой и заквасена сметана в домашни условия отстоялась, внимателно отстранете марля и поставете извара в чиния.

Великден с сгущенкой и заквасена сметана - снимка стъпка 7 7. А по-нататък украшайте така, както подсказва вашето въображение. Невероятно вкусно и колко е красива! Добро празника!