Великден царска извара

Великден царска извара

Време за готвене: 14 ч. и 0 мин.

Извара великден и козунаци — традиционни ястия за празника Великден. Вкусна, сочна и ароматна извара великден се приготвя съвсем лесно, уверете се в това, да се подготвят трапези за роднини и приятели.

Начин на приготвяне:

Традиционни лакомства за празника Великден — козунаци, шарени яйца и извара великден. Готвя вкусни великден не е толкова трудно, би било желание. Това вкусному и ароматному десерт, ще се радваме и на вашите роднини и гости. В тази рецепта подробно се разказва, как да направим великден царските творожную. Украса на готовото блюдоможно с настърган шоколад, ярки захаросани плодове или захар топинг. На светлия ви празник!

Необходими продукти:

  • Извара мазнини — 1,5 Кг
  • Яйца — 8 Броя
  • Захар — 600 Гр
  • Заквасена Сметана или сметана — 500 Грама (30%)
  • Ядки — 300 Гр (всички)
  • Стафиди — 300 Грама (може да се смесва стафиди и захаросани плодове)
  • Масло — 300 Гр
  • Ванилия — 4 Грама

Брой порции: 1

Как да сготвим «Великден царска извара»

Великден царска извара - снимка стъпка 1 Земята яйца със захар и ванилия, добавете две супени лъжици заквасена сметана. Довежда се до кипене, през цялото време се бърка, но не се вари! След това се охлажда.

Великден царска извара - снимка стъпка 2 Извара приемаме мазнини, изстискайте с него серум. След това преминал извара през месомелачка. Добавете към творогу охлаждане яйчен крем.

Великден царска извара - снимка стъпка 3 След това добавете измитите и obsushenny стафиди, печени и счукани орехи, сметана или заквасена сметана и маслото. Разбърква се до хомогенност на масите.

Великден царска извара - снимка стъпка 4 За формиране на великден ще се нуждаят от специална разборная форма. Ако нямате такава, може да се възползва от нов цветен гърнето с дупки на дъното. Или за подготовка на удобна за вас форма. Но не забравяйте да направите дупки!

Великден царска извара - снимка стъпка 5 Выстилаем формата на влажна марля, поставете в нея получената извара. Печати и затворете краищата на марли. Поставете формата с великден в чиния, в нея ще се стича течност. А отгоре поставяме малко тегло. Изпращаме великден-малко часа на 12, на хладно място или в хладилник. След това великден извадете, се обръщат и украсете захаросани плодове или топинг.