Великденски сладкиш със захаросани

Великденски сладкиш със захаросани

Време за приготвяне: 8 ч. и 0 мин.

Великденски сладкиш със захаросани не се различава от обикновения кифлички.

Стюардеса добавя в тестото, че има дом, и това, че обичат домакинства. Ето как аз готвя великденски сладкиш с захаросани плодове.

Начин на приготвяне:

Ние сме подготвили козунаци с захаросани плодове. Естествено, захаросани плодове може да се замени с всички сушени плодове. Просто това е вече готовата смес, и нищо себе си, не трябва да се измисли. Козунаци доста сложни за приготвяне, така че за първи път може да се окаже не толкова, колкото очакваното. Но с течение на времето идва и опитът. Всяко семейство има своя собствена рецепта за готвене. На всичко това споделих с вас!

Необходими продукти:

  • Брашно — 5 Чаши
  • Яйца — 4 Броя
  • Мляко — 1 Чаша
  • Захар — 1 Чаша
  • Мая живи — 20 Грама
  • Захаросани плодове, стафиди, сушени кайсии, орехи На вкус
  • Ванилия, канела, индийско орехче На вкус

Брой порции: 8

Как да сготвим «Великденски сладкиш със захаросани»

Великденски сладкиш със захаросани - снимка стъпка 1 За начало разредете маята в топло мляко със захар. Оставете за 15 минути. След това се комбинират всичко това е омекотена масло, яйца и подправки. Разбърква се, подсыпая брашно. Замесете тестото.

Великденски сладкиш със захаросани - снимка стъпка 2 Замешанное тестото се слага на топло и покрийте с кърпа. След няколко часа ще трябва вече да се изкачи. След това добавете в него захаросани плодове. Може да се постави още сушени плодове, като стафиди, сушени сливи, кайсии и т.н. всичко се разбърква Равномерно.

Великденски сладкиш със захаросани - снимка стъпка 3 Сега изготвяме кутии за торти. Можете да вземете няколко по-малки, може да бъде няколко по-големи. Обичам, когато козунаци-големи. След това тестото им е по-меко вътре. Форма разтривайте масло, обсыпаем малки галета или грис, за да не подгорало. Така се оставя за половин час, тестото се издигат във формите на върха.

Великденски сладкиш със захаросани - снимка стъпка 4 Когато дойде тестото, сложете го в предварително загрята фурна при 180 градуса, след миене на козунаци масло. Ако козунаци в по-големи форми, времето за печене ще се увеличи. Пече се трябва да не е твърде силен огън за около час. Извадете, хладно.

Великденски сладкиш със захаросани - снимка стъпка 5 Разбийте яйчен белтък със захар до получаване на гъста пяна. Вземете козунаци, внимателно се изсипва глазура. След това вземете разноцветную посыпку (или захаросани плодове) и щедро осыпаем козунаци. Ето каква красота се оказа!