Вкусни хлебчета на кефире

Вкусни хлебчета на кефире

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Днес ще ви разкажа как да се готви вкусни хлебчета на кефире в домашни условия. Това е много проста и практична рецепта, у вас трябва да успее, това е вкусно, леко и много апетитно!

Начин на приготвяне:

На вашето внимание представям рецепта за приготвяне на вкусни хлебчета на кефире. Аз с радост ще ви кажа, как да го направя. По същество, аз съм в печенето е научил да се разбере съвсем скоро, и тогава, мая експерименти ми често успяват не най-добрия начин. Но тук имаме рецепта е толкова приятна и толкова от мене доказан, че нито мен, нито моите приятелки не ме. Също препоръчвам да се запознаете!

Необходими продукти:

  • Кисело Мляко — 250 Грама
  • Брашно — 450 Гр
  • Захар — 25 Грама
  • Масло — 25 Гр
  • Маята е суха — 1 Чаена лъжица
  • Сол — 0.5 Супени лъжици
  • Яйце — 1 Брой

Брой порции: 5

Как да се готви «Вкусни хлебчета на кефире»

Вкусни хлебчета на кефире - снимка стъпка 1 1. Смешаем първо леко загрята кисело мляко с мая и захар, разбъркайте внимателно. Когато се появят първите мехурчета, добавяме и яйцето и сол, разбъркайте.

Вкусни хлебчета на кефире - снимка стъпка 2 2. По-нататък ще добавим брашното и всички останали съставки, с изключение на масло, разбъркайте много внимателно.

Вкусни хлебчета на кефире - снимка стъпка 3 3. Оставете тестото да втаса на топло място, без течение, с около 1.5-2 часа. След това обминаем.

Вкусни хлебчета на кефире - снимка стъпка 4 4. Разделяме тестото на парчета и под формата на кифлички. Смажем сега с тънък слой масло всяка наша кифла от всички страни. Нека сега кифлички расстоятся 20 минути, след което се пече още 20 минути при 190 градуса фурна.

Вкусни хлебчета на кефире - снимка стъпка 5 5. Това е всичко! Нашите кифли са готови. Приятен апетит!