Заквасена сметана за тортата

Заквасена сметана за тортата

Време за приготвяне: 2 ч. и 0 мин.

Обичам торти, или сладкиши с крем слой? След това вижте как се приготвя кисело крем за тортата, е нежна и лека. Той е идеален за торта от бисквитного тесто или суха кожа.

Начин на приготвяне:

За да се получи крем по-течна консистенция за сухи сладкиши, може да се добави заквасена сметана малко топло мляко.

Също така с помощта на мляко крем може да се направи шоколадов. За това трябва само да стопи парче шоколад на водна баня с няколко лъжици мляко, а след това на парченца маса въведете в заквасена сметана и разбъркайте добре.

За получаване на разноцветного крем разделете на маса на няколко части и се добавят хранителни оцветители.

Необходими продукти:

  • Заквасена Сметана мазна — 500 Грама
  • Захар — 100 Гр
  • Масло — 90 Гр
  • Ванилия На вкус

Брой порции: 1

Как да сготвим «Заквасена сметана за тортата»

Заквасена сметана за торти - снимка стъпка 1 Сметаната поставете в малка тенджера, там също разбърква се 100 грама захар. Тенджерата трябва да се сложи на водна баня. Но водата в дъното на тиган не трябва да докосват дъното на тази, където се намира сметана.

Заквасена сметана за торти - снимка стъпка 2 Поставете конструкцията на водна баня на слаб огън и започнете да се готви, като се разбърква маса лъжица на всеки 15 минути. Варете крема със захарта трябва да е доста дълга: около час и половина. Важното е да не забравяме от време на време се разбърква маса.

Заквасена сметана за торти - снимка стъпка 3 Ако виждате, че от крема се изпари цялата течност, добавете малко вода. След 90 минути, когато масата ще придобие лек оттенък на карамел в тенджера сложете масло. Помешивайте крем, докато тя се разтвори. В това време огънят изключване не трябва.

Заквасена сметана за торти - снимка стъпка 4 Махнете крема на водна баня и внимателно се разбърква му размахване до пълна хомогенност. По желание можете да добавите там ванилия или всяка ароматизотор. Когато кремът се охлади, може да се използва за торти и други сладкиши.