Зърнени култури сметана на пшеница с кичури

Зърнени култури сметана на пшеница с кичури

Време за приготвяне: 10 мин

Когато сина ми навърши пет години, трябваше да се научат да готвя «неправилна» овесена каша с кичури.. Чрез много експерименти съм постигнала желания резултат, и оттогава сина си се готви само толкова.

Начин на приготвяне:

Аз обичам да се отдадете на сладкиши, а когато моя син беше на около 5 години, той се събуди стремеж към тестото. Той отщипывал и яде парчета сурово тесто. И именно тогава той започва да зададете овесена каша с кичури. Трябваше да се научат варете «неправилна» каша. После разбрах, че много деца и възрастни предпочитат именно този вариант е каша. Ако и вие имате такива фенове, опитайте се готви каша на тази рецепта, в която ще говоря, как да се приготви овесена каша с кичури.

Необходими продукти:

  • Мляко — 2 Чаши
  • Манка — 4, Чл. лъжици
  • Захар — 1 Член. лъжица
  • Сол — 0,5 Чаени лъжички

Брой порции: 1

Как да сготвим «зърнени култури сметана на Пшеница с кичури»

Зърнени култури сметана на пшеница с кичури - снимка стъпка 1 Сипете млякото в тенджера и сложете на огъня.

Зърнени култури сметана на пшеница с кичури - снимка стъпка 2 Добавете сол и захар, разбърква добре и се очаква, когато заври млякото.

Зърнени култури сметана на пшеница с кичури - снимка стъпка 3 Грис отмеряем, когато млякото заври, наддаване на малки порции в една лъжица и хвърлят във врящо мляко. Тя не трябва да ври силно! Опитваме се хвърлят грис колкото се може по-близо до повърхността на мляко. Крупа веднага става на бучки. Дори може да се спусне лъжица с грис мляко.

Зърнени култури сметана на пшеница с кичури - снимка стъпка 4 Сварете каша минути 1.5-2. И те да се прехвърлят в чиния. Можете да добавите в каша масло.

Зърнени култури сметана на пшеница с кичури - снимка стъпка 5 И ето пожелаха на бучки…..

Зърнени култури сметана на пшеница с кичури - снимка стъпка 6 Аз добавя една каша от плодовете. Син уплетал за двете бузи:)