Пица (фино тесто)

Пица (фино тесто)

Време за приготвяне: 2 ч. и 0 мин.

Ако сте голям фен на пица, но все още не знаете как да се готви коварен тестото, след това ви тук. Днес аз ви разкрие всички тайни, които ще ви помогнат да приготвите тестото за италианската пица.

Начин на приготвяне:

Тази рецепта как да се готви коварен тестото за пица е уникален с това, че за реализацията му няма да се нуждаят от допълнително оборудване или усилия. Всичко е съвсем просто. С този тест, не се колебайте, може да получите на класическата фина италианска пица.

Необходими продукти:

  • Брашно — 500 Гр
  • Вода — 250 Милилитра
  • Живи дрожди — 25 Грама
  • Маслиново масло — 20 Грама
  • Захар, сол — на 5 Грама

Брой порции: 1

Как да приготвите «Пица (фино тесто)»

1 Да се готви коварен и хрупкави тестото за пица трябва да е в отделен съд се добавят маята и ги залейте с топла вода. Нататък добавете към маята, захарта, солта и се разбърква. Следващата трябва да наливаме зехтин. Маса внимателно се разбърква до хомогенност. 2 Брашното пресейте брашното и добавете в тестото, като се разбърква непрекъснато, за да не се образуват бучки. 3 Започваме да сгънете тестото. В продължение На 10 минути, трябва активно да се месят. Когато тестото стане меко, еластична и вече не е лепкав, значи то е готово. Разточва тестото на топка и поставете в контейнер, покриване с фолио. Оставяме на топло място за един час. Когато времето изтече, тестото може да бъде ставам и допълват различни пълнежи и сос.