Домашна майонеза за 30 секунди

Домашна майонеза за 30 секунди

Време за приготвяне: 1 мин.

Всяка любовница е необходимо да знаете как се приготвя домашна майонеза за 30 секунди. Тук ще научите един лесен и много бърз вариант на приготвяне на вкусен, гъст и ароматен домашна майонеза.

Начин на приготвяне:

Тази рецепта е без преувеличение може да ви спести време за приготвяне на ястия на празничната трапеза, защото много по-лесно и по-добре приготвена домашна майонеза, а не да купуват вече готови в магазина. Имате нужда от поне съставки и време. Моля, обърнете внимание: изключително важно е, че всички продукти са охладени преди приготвяне на майонеза. Препоръчвам ви да използвате потопяема пасатор: да се работи с него е удобно и ефективно.

Необходими продукти:

  • Едно яйце на пиле — 1 Бр.
  • Масло рафинирано — 200 Милилитра
  • Сол — 1 Чаена лъжица
  • Горчица — 1 Ч.л.
  • Лимонов сок — 1 Член. лъжица

Брой порции: 4-6

Как да сготвим «Домашна майонеза за 30 секунди»

Домашна майонеза за 30 секунди - снимка стъпка 1 1. Рафинирано масло предварително охладете в хладилника за 20 минути. В купата на блендер сложете охладено пиле, яйца, сол, горчица, рафинирано масло и лимонов сок.

Домашна майонеза за 30 секунди - снимка стъпка 2 2. Потопете пасатор до дъното на чашата и в малък процент първо смесете яйцето до еднородно състояние в продължение на пет секунди, след което движения отгоре надолу се разбиват на майонеза в продължение на 20 секунди.

Домашна майонеза за 30 секунди стъпка 3 снимка 3. Поставете готовата майонеза в буркан. Приятен апетит!