Лазаня със сирене и горски плодове

Лазаня със сирене и горски плодове

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Ако мислите, че лазаня е само месо, тогава ви предлагам един чудесен вариант десерт за цялото семейство — рецепта за приготвяне на лазаня със сирене и плодове. Интересно, нали?

Начин на приготвяне:

Тази проста рецепта за лазаня със сирене и плодове може да се превърне в чудесен вариант за полезна и здравословна закуска, а също и десерт за деца и възрастни. Можете да използвате всякакви плодове на вкус, а при желание се добавят и сушени плодове.

Необходими продукти:

  • Извара — 500 Гр
  • Яйца — 3 Броя (2 яйца + 1 жълтък)
  • Пудра захар — На вкус
  • Листове лазаня — 9-12 Броя
  • Плодове — На вкус
  • Мляко — 500 Милилитра
  • Брашно — 2 С.л.. лъжици
  • Захар — 2-3 Ст. лъжици
  • Ванилия — 1 Щипка

Брой порции: 6-8

Как да сготвим «Лазаня със сирене и горски плодове»

Лазаня със сирене и плодове - снимка стъпка 1 1. Първото нещо, което трябва да правите сос. Лазаня със сирене и плодове в домашни условия ще бъде с мляко сос. Така че, за да го направи, трябва да изпрати в малък тиган на огъня 400 милилитра мляко и се довежда до кипене. В малка мисочке свържете жълтък със захар и брашно, а също и изсипете останалото мляко и внимателно се разбърква до хомогенност. Получената смес се изсипва на тънка струйка във вряща мляко, като се бърка непрекъснато, малко спира.

Лазаня със сирене и плодове - снимка стъпка 2 2. Оставете соса да изстине леко и може да се пристъпи към плънка. Извара се комбинират с яйца и на вкус, добавете пудра захар. При желание може да се направи плънка като цяло несладкой. Добавете щипка ванилия за аромат, и всички — плънката е готова.

Лазаня със сирене и плодове - снимка стъпка 3 3. Дъното устойчиви на топлина форма намажете с малко сос.

Лазаня със сирене и плодове - снимка стъпка 4 4. Сложете листа лазаня. В зависимост от размера на формата, може да се побере 3 или 4 листа.

Лазаня със сирене и плодове - снимка стъпка 5 5. Листове за смазване на сос и сложете около половината от плънката. В рецептата за приготвяне на лазаня със сирене и плодове могат да се използват пресни, консервирани или, както в този случай, замразени плодове. Броят им също може да бъде абсолютно всеки — всичко на вкус.

Лазаня със сирене и плодове - снимка стъпка 6 6. Покрийте с листа лазаня и леко притисната.

Лазаня със сирене и плодове - снимка стъпка 7 7. Леко намажете със соса и сложете останалата плънка. Гладки и добавяне на плодове.

Лазаня със сирене и плодове - снимка стъпка 8 8. Нагоре сложете листа лазаня и изсипете останалия сос. Изпращане на форма в предварително загрята фурна.

Лазаня със сирене и плодове - снимка стъпка 9 9. В около 40 минути може да се оцени готовността на ястия в златисто кора. При необходимост се оставя във фурната за още 5-15 минути. Ето и целия проста рецепта за лазаня със сирене и плодове. Остава само леко го охладете и нарежете части на парчета. Преди сервиране може да украсите с плодове, сметана, шоколад или кокосови стърготини.