Паста с фъстъци и маслини

Паста с фъстъци и маслини

Време за приготвяне: 20 мин

Аз съм фен на италианската кухня, макаронени изделия — пешеходец в моята кухня и паста с фъстъци и маслини — една от най-общо удививших мен в последно време. Страхотна комбинация от продукти, опитайте се.

Начин на приготвяне:

Това е доста необичайна паста, нито един ресторант от подобно комбиниране на продукти, които не съм виждал, въпреки, че съчетава те наистина страхотно. Паста с фъстъци и маслини е типичен вкус на италианската паста, ако тези ястия ви хареса — а и тази паста е задължително да се хареса. Освен това, тя се приготвя много лесно и бързо.

Необходими продукти:

  • Домашна паста (макарони) — 150 Грама
  • Зелени маслини — 50 Гр
  • Чесън — 4 Скилидки
  • Шам Фъстък — 30 Грама
  • Пармезан — 50 Грама
  • Зехтин — 4, Чл. лъжици

Брой порции: 1-2

Как да сготвим «Паста с фъстъци и маслини»

Паста с фъстъци и маслини - снимка стъпка 1 Нарежете на нашите оливочки. Аз обикновено плоски нарязани на филийки, но може на половинки или четвертины нарязани — кой както харесва повече, на вкус е силно, не е отразено. На тънки плочи, нарязани чесън.

Паста с фъстъци и маслини - снимка стъпка 2 Белени фъстъци се смила в хаван. Пасатор се използва не препоръчвам фъстъци ще се превърнат в каша. По-добре в хаванче.

Паста с фъстъци и маслини - снимка стъпка 3 Загрейте в тиган две супени лъжици зехтин. Когато маслото стане, слагаме в тигана нарязани маслини, чесън, счукани фъстъци и се пържи на умерен огън. Варете 7-8 минути — когато чесънът стане златист на цвят и ще е характерна миризма, ще разбереш, че тенджерата може да се свали от огъня.

Паста с фъстъци и маслини - снимка стъпка 4 Успоредно на това, в подсолена вряща вода и се вари домашна паста. Домашни тестени изделия буквално се варят за 3-4 минути.

Паста с фъстъци и маслини - снимка стъпка 5 Смесват се с готовата паста с печени маслини, чесън и шам-фъстък.

Паста с фъстъци и маслини - снимка стъпка 6 Разпространение паста на плочи, точно на чинии леко покрита с пармезан. Може да брызнуть зехтин. Яде се намира, бон апетито

:)