Пудинг от извара в мультиварке «Поларис»

Пудинг от извара в мультиварке

Време за приготвяне: 1 чаена 30 мин

Пудинг от извара в мультиварке «Поларис» – това е едно прекрасно ястие за любителите на печене от извара. В тази рецепта извара е успешно се съчетава с ябълки, стафиди и канела. Опитайте, ще ви хареса!

Начин на приготвяне:

Пудинг от извара в мультиварке «Поларис» се получава много нежна и вкусна, има я както в студени, така и в гореща формата за закуска или следобедна закуска.

Извара за такива печива аз предпочитам да се използват с по-голяма масленост, след това готовият продукт ще бъде по-мека, нежна и просто тающим в устата. Но може да се използва и извара с малко мазнини (или изобщо без мазнини), задочници все пак ще бъде много вкусна.

Необходими продукти:

  • ябълки — 4 Броя (сладки)
  • извара — 700 Грама (19-23% )
  • масло — 10 Гр
  • сол — На вкус
  • яйце — 1 Брой
  • грис — 5 Ст. лъжици
  • захар — 3, Чл. лъжици
  • стафиди — 30 Грама
  • канела — 1 Чаена лъжичка

Брой порции: 8

Как да сготвим «Пудинг от извара в мультиварке «Поларис»»

Пудинг от извара в мультиварке 1. Извара перетрите през сито, така че той придоби хомогенна и по-нежна консистенция. Извара с по-голяма масленост е по-мека, процесът на износване прост и отнема около пет минути.

Пудинг от извара в мультиварке 2. В отделен контейнер, разбийте яйцето до получаване на пяна. След това добавете захарта и продължете да разбивате до получаване на гъста буйна маса.

Пудинг от извара в мультиварке 3. Ябълки измиване. Една ябълка се оставя цяло, то ще се използва за декорация на печива. Останалите кори и решетка.

Пудинг от извара в мультиварке 4. В сиренето, добавете ябълково пюре, добре измити стафиди, сол, 4 супени лъжици. л. грис. С лъжица разбъркайте добре всички съставки.

Пудинг от извара в мультиварке 5. Нататък добавете разбитото яйце и захар, разбърква се добре с миксер на малка скорост. Добавете канелата и отново всичко се разбърква до хомогенност.

Пудинг от извара в мультиварке 6. Купа мультиварки четка с разтопено масло и се поръсва с остатъка от грис. Поставете тестото в нея, равномерно smooth го шпатула.

Пудинг от извара в мультиварке 7. Останалите ябълка нарежете на тънки резени и поставете на върха на гювечи в кръг. Затворете капака на мультиварки и поставете на режим на «Мультиповар», време — 1 час, температура от 120°C.

Пудинг от извара в мультиварке 8. Когато мультиварка ще информира за края на програмата, отворете го и го оставете готовата готвене от извара в мультиварке «Поларис», за да се охлади, без изваждане на чашата. Охладени готвене поставете в чиния. Приятен апетит!