Рози от ябълки с чай

Рози от ябълки с чай

Време за приготвяне: 45 мин

Рози от ябълки – идеалният десерт, който ще се хареса на всички, които обичат сладкиши с ябълки. Рози лесно и бързо се приготвят от бутер тесто, изглеждат много празнично, а на вкус са просто невероятни.

Начин на приготвяне:

Когато за първи път видях такива рози, бях сигурна, че при мен не се получи да ги подготви за себе си. Но когато намерих стъпка по стъпка фоторецепт, как да направим роза от ябълки с чай, а след това реши да опита. По принцип, имам всичко, се оказа, на вкус е невероятен, но е рецептата, е една неточност: не, казано е, че трябва да се пече във форма за кексчета, за да рози излезе прав. А самата аз не предполагам, че така правят. В резултат на моите рози плаваха. Днес искам да споделя с вас рецепта, рози от ябълки с чай, така че те са не само вкусни, но и красиви!

Необходими продукти:

  • Бутер мая тесто — 400 Гр
  • Ябълки — 2 Броя
  • Слива сироп — 2 Ст. лъжици

Брой порции: 5-6

Как да сготвим «Рози от ябълки с чай»

Рози от ябълки с чай - снимка стъпка 1 Подготовка на всички необходими съставки. Бутер мая тесто разморозьте, за да му е лесно да ставам.

Рози от ябълки с чай - снимка стъпка 2 Ябълки, нарязани на половина, извадете семена кутия. Нарежете ябълките на тънки слайсами. Сгънете слайсы в чиния и я изпратете до микроволновку за 2-3 минути, независимо от мощността на вашата фурни (мощност на моята 1650 W, отне ми около 2 минути на максимална мощност). Ябълка слайсы трябва да станат меки.

Рози от ябълки с чай - снимка стъпка 3 Тестото разточете тънки колкото е възможно.

Рози от ябълки с чай - снимка стъпка 4 Нарежете го на ленти с ширина 3 см. Всяка лента, за да смажете сливи сироп, който ще даде розочкам лека киселинност.

Рози от ябълки с чай - снимка стъпка 5 На лента от тестото сложете ябълка слайсы припокриване, както е показано на снимката.

Рози от ябълки с чай - снимка стъпка 6 Закрепете тесто.

Рози от ябълки с чай - снимка стъпка 7 Сега опаковайте тестото във търкалят яйца, за да се получи розочка.

Рози от ябълки с чай - снимка стъпка 8 Рози потъвам във форма за кексчета, намазана с растително масло.

Рози от ябълки с чай - снимка стъпка 9 Пече се във фурната при 200 градуса за 25-30 минути.

Рози от ябълки с чай - снимка стъпка 10 Готови рози извадете от формата, поръсете с пудра захар. Приятен чай!