Шарлот извара

Шарлот извара

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

За разнообразяване на сладкиши за чай искам да ви предложи много готин сладкиш. Тя е нежна, въздушна ябълков пай с добавка на извара и сушени плодове. Полезен и вкусен десерт за цялото семейство!

Начин на приготвяне:

Пред вас не е съвсем класически вариант, като приготвите ябълков пай творожную, защото освен основните съставки предлагам да се добавят и стафиди или плодове на вкус. Ще пасне идеално на боровинки, например, или малина. Този пай със сигурност ще се хареса на всички, които обичат домашно приготвени сладкиши, без излишни неприятности. Препоръчвам да се вземе рецептата на бележка!

Необходими продукти:

  • Извара — Около 600 Грама
  • Захар — 100-120 Грама
  • Яйца — 2 Броя
  • Брашно — 3/4 Чаша (приблизително)
  • Ябълка — 1 Бр.
  • Канела — 1 Щипка
  • Сол — 1 Щипка

Брой порции: 6-8

Как да сготвим «Шарлот извара»

Шарлот извара - снимка стъпка 1 1. Преди да започне работа с тестото, включете фурната на 180 градуса. Внимателно разделете белтъците от жълтъците. Последните каша с извара и половината от захарта до хомогенност.

Шарлот извара - снимка стъпка 2 2. Белтъците с щипка сол и останалата захар разбийте до гъста върхове.

Шарлот извара - снимка стъпка 3 3. Почистете ябълката от кожата, премахване на ядрото. Нарежете плодовете на тънки и малки парчета.

Шарлот извара - снимка стъпка 4 4. До творогу добавете брашното, канелата (за аромат) и ябълки. Също така при желание разбърква се шепа стафиди или плодове на вкус. Разбъркайте всичко внимателно. Поставете белтъците.

Шарлот извара - снимка стъпка 5 5. Жаропрочную форма на четка с разтопено масло и се поръсва с брашно. Поставете тестото в нея, изпратете се в предварително загрята фурна 50 минути. Преди сервиране ябълков пай се поръсва с пудра захар. Приятен чай!