Щрудел от тестото на кори

Щрудел от тестото на кори

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Искам да споделя семейната рецепта за много вкусни сладкиши. Цялата «жар» — плънка, където освен ябълки и шоколад, конфитюр и стафиди. Вижте как се приготвя щрудел от тестото на кори.

Начин на приготвяне:

Всички продукти от крайния тест корите може да се приготви много бързо. Готови за печене се получава лека, въздушна, красив златист цвят. Най-важното: за да получите красиви слоеве, трябва да бъде добре смазване на всеки лист тесто с мляко или вода.

Необходими продукти:

  • Готовото тестото за корите — 4 Броя
  • Ябълки — 2 Броя
  • Ябълков конфитюр — 4, Чл. лъжици (или сладко)
  • Тъмен Шоколад — 100 Грама
  • Стафиди — 100 Гр
  • Мляко — 100 Милилитра
  • Кафява захар — 1 Член. лъжица

Брой порции: 6

Как да сготвим «Щрудел от тестото на кори»

1 Ябълките, почистете от сърцевината и кората, нарязани на малки кубчета. 2 Плочки на тъмен шоколад настрогайте с нож. 3 Стафиди измийте и се изсипва вода за 10 минути, след което се изсушете. 4 В купа сложете приготвените ябълки, шоколад, стафидите и всичко се разбърква добре. 5 Добавете към плънката ябълков конфитюр, разбърква се. 6 Леко намажете с масло работната повърхност, разстилат първия лист от точени кори и намажете я с мляко. Повторете така още 3 пъти, и в резултат на това са получени 4 слоя от точени кори, намазва с мляко. 7 Поставете плънката, заминаващи на 10 сантиметра от късо парче тесто. Дълги страна шев загните (3-4 см) вътре. 8 Завийте тестото в плоска руло и го поставете върху хартия за печене, покрита с хартия за печене. 9 Повърхност штруделя намажете с мляко и се поръсва с кафявата захар. Печете в продължение на 10 щрудел в продължение на 20-25 минути при температура 180 градуса. 11 Готова изпичане оставете да изстине малко, гарнира се с пудра захар и сервирайте!