Въздушна ябълков пай

Въздушна ябълков пай

Време за приготвяне: 35 мин

Ако искате нещо за чай, а в магазина да отида желания не, вижте как да приготвяте въздушна ябълков пай. В къщата винаги ще намерите всичко необходимо, особено през есента, когато много ябълки.

Начин на приготвяне:

Пред вас рецептата е изключително вкусна и невероятно въздушна шарлотки. Привидно проста комбинация от брашно и яйца, сдобренное ябълки, а в резултат на това излиза зашеметяващ ефект. Ябълков пай, който красиво ще допълни вечеря вечер и сутрин на закуска, а също и ще се превърне в незаменим атрибут на пиенето на чай по време на работа. Побаловав своите близки такава шарлоткой веднъж, вие ще се готви многократно, защото тя трябва да се хареса на всички роднини.

Необходими продукти:

  • Кокоши яйца — 4 Броя
  • Ябълка — 2 Броя (по-големите)
  • Захар — 1 Чаша
  • Брашно — 1 Чаша
  • Сода — 1 Чаена лъжичка
  • Слънчогледово масло — 1 Член. лъжица

Брой порции: 8

Как да сготвим «Въздушна шарлот»

Въздушна ябълков пай - снимка стъпка 1 1. Като за начало включете фурната и я загрейте до 180°C. Вземете яйцата и се отделят белтъците от жълтъците. Внимателно смесете белтъците със захар до твърда пяна. Жълтъците разбийте до светла маса по обичайния начин, тук старание не е необходимо.

Въздушна ябълков пай - снимка стъпка 2 2. Внимателно въведете на протеини жълтъците, брашното, содата и растително масло. Много бавно се разбърква шпатула отгоре надолу, като внимавате да не загубите високомерие протеини.

Въздушна ябълков пай - снимка стъпка 3 3. Нарежете ябълките на малки филийки. Опитайте се да го направя по-бързо, за да ябълките не са успели да потъмнее. Добавете ябълките в тестото и малко удави в него.

Въздушна ябълков пай - снимка стъпка 4 4. Попълнете формата тесто и го изпратете в предварително загрятата духов шкаф. Пече торта за около 25-30 минути.

Въздушна ябълков пай - снимка стъпка 5 5. Извадете готовия ябълков пай и се поръсва с пудра захар. По-добре е да се направи, когато тортата е вече хладно, въпреки, че това вече е ваша преценка. Приятен апетит!