Ябълки печени с крема сирене

Ябълки печени с крема сирене

Време за приготвяне: 45 мин

Ябълки печени с крема сирене — вкусно, полезно и бързо за приготвяне ястие. А ароматът е вълшебен! Може да кандидатствате за десерт или следобедна закуска. Ястието е подходящ и за тези, които се придържа към диета.

Начин на приготвяне:

Рецепта за печени ябълки, свързани имам от селото, печка и огромна стара ябълката. Миризмата на печени ябълки не перепутаешь с нищо! Готовите ябълки, за да може да украсите с бита сметана или припорошить пудра захар. Вместо мед може да се използват захар, а към творогу добавете разбитото яйце. Обаче. не искам рецепта да се усложни, така че при мен всичко е просто.

И така, как да се готвя печени ябълки с извара?

1. Ябълките измийте и подсушете с хартиена кърпа. Изрежете фуния на ядрото, но до края не прорезайте.

2. Орехи нарежете. Аз обикновено опаковайте орехи в кърпа и хлопам по него с точилка.

3. Счукани орехи, смесени с мед, канела и сирене. По желание (и възможности) за творогу можете да добавите стафиди, захаросани плодове, сушени плодове).

4. Напълнете извършената в ябълките фуния със смес от извара, сирене, ядки, мед и канела. Отгоре може да се «залепить» върха на фунията засахаренным мед.

4. Пълен с ябълки изпращайте в предварително загрята до 180 градуса фурна за 30 минути. На дъното на тиган постелите хартия! Ябълките са «уреждане» и ще станат меки. Мед, между другото, растечется.

Ябълки запечени със сирене готови!

Аз обикновено прилагане ги в чиния с една супена лъжица, понякога с огромна топка сладолед.

Приятен апетит!

Необходими продукти:

  • Ябълки — 8 Парчета
  • Извара — 220 Грама
  • Мед — На вкус
  • Канела — 1-2 Щепоток
  • Орехи — На вкус

Брой порции: 4-8