Коледен пай с пуешко

Коледен пай с пуешко

Време за приготвяне: 1 чаена 10 мин

Торти за празници – ми чипът, често готви няколко вида с различни пълнежи, че всеки избира за себе си подходящ. Този път ще опиша как да направим коледен пай с пуешко.

Начин на приготвяне:

В много страни пуйка – това е традиционното празнично ястие, нейното месо е диетично и услуги, отговарящи. У нас също е трудно да купите цяла птица, защото колкото по-популярна кокошка, а тук е грудку или бедрото — моля. Ето защо един от любимите ми рецепти за празнични сладкиши — с пуешко, готвя много рядко, основно само по празници.

Необходими продукти:

  • Бутер тесто — 900 Грама
  • Филе от пуйка — 0,5 Кг
  • Гъби — 300 Гр
  • Праз — 1 Бр.
  • Сирене — 300 Гр
  • Сметана — 150 Милилитра
  • Слънчогледово масло — На вкус
  • Сол и подправки — На вкус
  • Подправки — На вкус

Брой порции: 6-8

Как да сготвим «Коледен пай с пуешко»

Коледен пай с пуешко - снимка стъпка 1 1. Тестото достаю от опаковката и се оставя за размразяване, а междувременно съм фокусира върху приготвянето на плънката. Бялата част на лука, праз ми и нарязани на половина пръстени. Запържете до омекване в тиган с олио.

Коледен пай с пуешко - снимка стъпка 2 2. Гъбите ми и нарязва на големи парчета, изпращам ги на тиган с лук.

Коледен пай с пуешко - снимка стъпка 3 3. Филе от пуйка нарязани на парчета (на всеки размер) и изпращам към лука и гъбите, след като се изпари цялата течност. На вкус сол и черен пипер, вливаю сметана и жарю до готовност на месото.

Коледен пай с пуешко - снимка стъпка 4 4. Тестото раскатываю, но не много тънко, перекладываю го във форма за печене и пръстите распределю по цялата му повърхност, прокалываю тестото с вилица, за да не вздулось.

Коледен пай с пуешко - снимка стъпка 5 5. Заспивам боб на тесто, което е предварително застелил пекарской хартия и публикуване на всички за 15 минути в загрятата до 200 градуса духов шкаф.

Коледен пай с пуешко - снимка стъпка 6 6. След 15 минути достаю тестото, чисти боб и хартия, выкладываю и равномерно распределяю плънката, поръсва се ситно нарязан билки и с настърган кашкавал.

Коледен пай с пуешко - снимка стъпка 7 7. Печете тортата на 200 градуса за 15-30 минути, в зависимост от сорта сирене, т. к. трябва да го расплавился.