Макарони с пиле в сос от сирене сос

Време за приготвяне: 1 чаена 30 мин

Италианците приготвят паста за всеки повод. А колкото сме по-лоши от тях? Тогава реши да направи ястие по рецепта, как да се готвя макарони с пиле в сос от сирене сос. По-обилен и вкусно, просто и скромно.

Начин на приготвяне:

Тестени изделия, можете да използвате всякакви, какви са по форма повече харесват или има в наличност. Реших да направя това ястие за вечеря и не прогадал, всички много харесаха на познатия и любим вкус. Може да се вземе някоя част от пилешко месо, имам пилешко филе, което замариновал в соев сос, след това обжарил на тиган с кашкавал и се добавя в сместа за макарони. Такова количество продукти е достатъчно за приготвяне на 1-2 порции.

Необходими продукти:

  • Тестени Изделия — 100 Грама
  • Филе от пиле — 150 Грама
  • Топено сирене — 50 Грама
  • Соев сос — 1/4 Чаша
  • Вода — На вкус
  • Заквасена Сметана — 1 Чл. лъжица
  • Сол и смлян черен пипер — На вкус

Брой порции: 1-2

Как да сготвим «Макарони с пиле в сос от сирене сос»

1. Пилешко филе нарязана на едро и се поставят в пластмасов контейнер, вливаю соев сос и се долива вода, за да филе се оказа напълно в течност, мариную месо 1 час, така че той няма да бъде суха. 2. След един час достаю месо и бърше си кърпички, нарязани на филийки или парчета друга форма. 3. Тенджерата се поставя върху котлона, се разогреваю и выкладываю парчета пилета, запържете от двете страни до златисто кафяво. 4. След това вливаю към месо, малко количество вода, добавете заквасена сметана, след завиране си сложа черен пипер и сол. 5. Добавете към пиле меко сирене. 6. Списание и намалява с огъня до минимум и размешиваю сирене, загрее до пълно разтваряне. 7. Запържете в малко огън 5-7 минути, докато сосът не стане дебел. 8. Макаронени изделия (всички) и се вари, след това се отцеди водата и выкладываю ги в тава, смеси и покрити с капак, да се готви още 3 минути. 9. Тестени изделия и месо, обилно напоени със сос от сирене, задължително прилагане на ястието горещо.