Мезе от пилешки крылышек

Мезе от пилешки крылышек

Време за приготвяне: 45 мин

Мезе от пилешки крылышек е идеална както за празнична почивка, така и за пикник. Остренькая, с вкусен бял сос, тази закуска ще бъде незабавно пометени от масата — ще видите!

:)

Начин на приготвяне:

На мацка крылышках кратко месото да се сервира като основно ястие — във всеки случай, мисля, че да. Лично аз съм убеден, че най-добрият вариант за използване на пилешки крилца — това е начин на приготвяне на мезета от тях.

Мезе от пилешки крылышек описаната от мен в тази рецепта, много добре върви и по време на домашните празнични празници, и по време на улични пикник. На масата, тя изглежда много по-празнично, отколкото някакво нормално колбаси. Не по-малко добре тя върви с бира и футбол — тестван от мен и моите приятели, които идват при мен да гледам шампионската Лига на огромна плазма

:) Добре, доста реклама ястия — кажи, как се приготвя закуска от пилешки крылышек!

Необходими продукти:

  • Праз — 25 Грама
  • Кориандър — 25 Грама
  • Майонеза — 100 Грама
  • Заквасена Сметана — 100 Грама
  • Сол, черен пипер — На вкус
  • Подправки — На вкус
  • Пилешки крила — 1 Килограм
  • Джинджифил — 20 Грама
  • Портокал — 1 Брой
  • Соев сос — 50 Милилитра

Брой порции: 4

Как да сготвим «Мезе от пилешки крылышек»

Мезе от пилешки крылышек - снимка стъпка 1 В малка мисочке смесете ситно нарязани праз лук и магданоз, там също се добавят майонеза, заквасена сметана, сол, черен пипер и подправки.

Мезе от пилешки крылышек - снимка стъпка 2 Внимателно се разбърква и се отставляем.

Мезе от пилешки крылышек - снимка стъпка 3 Пилешки крилца измиване, след което всяка крылышко с остър нож се нарязва на 3 части (по границите на ставите).

Мезе от пилешки крылышек - снимка стъпка 4 Добавете пилешки крилца в един параход.

Мезе от пилешки крылышек - снимка стъпка 5 Изсипва се на дъното на котел на точното количество вода, се слага крилца заври. Кук в продължение на няколко 18-20 минути след завиране на водата.

Мезе от пилешки крылышек - снимка стъпка 6 Междувременно се търкат в отделна купа кора на един портокал и парче корен от джинджифил. Там също сипете соев сок и выжимаем сок от половин портокал. Внимателно се разбърква.

Мезе от пилешки крылышек - снимка стъпка 7 Междувременно, крилца ще бъдат готови. Необходими ни са напълно готови крилца, които ние придадим хрупкава коричка.

Мезе от пилешки крылышек - снимка стъпка 8 Всяко пилешко крылышко се потопете се в предварително приготвена нас портокалов сос.

Мезе от пилешки крылышек - снимка стъпка 9 Поставете крилца върху хартия за печене, застланный фолио или хартия за печене. Поставете хартия за печене в предварително загрята до 190 градуса фурна и се пече крилца за 3-4 минути преди появата на коричка от горната страна.

Мезе от пилешки крылышек - снимка стъпка 10 Когато горната страна покафенее — обръщат крилца, смазва портокалов сос от горната страна и връщаме обратно във фурната за още 3-4 минути.

Мезе от пилешки крылышек - снимка стъпка 11 Всъщност, след 3-4 минути печене с втора ръка пилешки крилца ще бъдат готови. Сервира се за предястие може да бъде както в студена, така и топла, с варени нас в началото бял сос.

Мезе от пилешки крылышек - снимка стъпка 12 Приятен апетит!