Пилешки джолан в майонеза

Пилешки джолан в майонеза

Време за приготвяне: 1 чаена 30 мин

Пиле толкова добър, че за подготовката му трябва минимум време и съставки, и най-лесният начин е да се маринова в майонеза, така че днес имаме в менюто на апетитни и сочни пищяла.

Начин на приготвяне:

Аз знам, че пилето да може да готви всеки, но все пак искам да споделя с вас своите проста рецепта пилешки кълки в майонеза, може би, някой от тях все още не са запознати. Това ястие аз готвя доста често, защото тя е много лесна, а на вкус пилето се получава просто изумителна, между другото, може да не е само вечеря да се направи, но и се срещат с това ястие гости. Разбира се, можете да добавите нещо, по своя преценка, например, чесън или някакви подправки, аз само предлагам ви една класическа рецепта пилешки кълки в майонеза. Тук поне съставки, така че, този икономичен вариант е подходящ за онези, които не успяват да скочи в магазина след работа.

Необходими продукти:

  • Пилешки кълки — 13 Броя
  • Майонеза — 100 Грама
  • Пипер черен — 1 Чаена лъжица
  • Олио — 50 Милилитра
  • Сол — На вкус

Брой порции: 13

Как да сготвим «Пиле джолан в майонеза»

Пилешки джолан в майонеза - снимка стъпка 1 На първо място, ние трябва да изплакнете краката и ги подсушете, като за избърсване един кърпа.

Пилешки джолан в майонеза - снимка стъпка 2 След това ние сол и черен пипер от всички страни.

Пилешки джолан в майонеза - снимка стъпка 3 Добавете майонеза и разбъркайте всичко добре. Възможно пилето трябва да се оставя да се маринова поне на пода часика, но ако времето изтича, тогава могат да пропуснат този момент.

Пилешки джолан в майонеза - снимка стъпка 4 Сега намажете тиган с растително масло и се разстила върху него пищяла.

Пилешки джолан в майонеза - снимка стъпка 5 Поставете хартия за печене в предварително загрята до 180 градуса фурна, убавляем огън до слабенького и се готви на него пищяла часик, година и половина.

Пилешки джолан в майонеза - снимка стъпка 6 На пищяла се получават много вкусни и сочни, се съчетават с абсолютно всяка гарнитура. Приятен апетит на всички!