Пилешки гърди с ориз

Време за приготвяне: 2 ч. и 0 мин.

Пилешки гърди с ориз — доста просто и услуги, отговарящи на съда. Му да се готви за вечеря или обяд за цялото семейство. Месо от пиле се получава леко и ориз — пикантни и ароматни. Опитайте, много е вкусно!

Начин на приготвяне:

Ако се чудите как да готвя пиле грудку с ориз, то тогава разгледайте тази рецепта. Много вкусно се получава, ако се готви на гарнитура не е отделно от месо, а заедно с него. Тогава ориз наситен аромат и сок на пиле. Опитайте!

Необходими продукти:

  • Пилешки гърди — 2 Броя
  • Лук — 1 Брой
  • Моркови — 1 Брой
  • Черен пипер на български — 1 Бр.
  • Пилешки гърди с ориз — 300 Гр
  • Сол, подправки — На вкус

Брой порции: 6

Как да сготвим «Пилешки гърди с ориз»

Лук трябва да се нарязват, морковите — решетка. Пассеруйте зеленчуците в горещо олио в тиган на печката. След това добавете нарязаните на филийки и почистени от семето чушка. Пилешки грудку измийте и изсушете, котлет произволни парчета равни размери. Выдавите на пиле чрез преса чесън, подправете със сол и пипер, добавете подправки. Поставете птиче месо към зеленчуци, обжаривайте още десет минути всички съставки. Вземете втората тава. Тя трябва да бъде чиста и суха. Сложете в нея предварително измити ориз, обжаривайте го на слаб огън в продължение на пет минути. Когато оризът е постно, поставете на горния месо със зеленчуци. Не размешивайте. Сипете в една тава няколко чаши гореща преварена вода, затворете капака. Когато заври водата, намаляване на топлинна енергия огъня и оставете да къкри ястие в рамките на един час.