Пилешки кълки в мед

Пилешки кълки в мед

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Пилешки кълки в мед — красива и универсална рецепта. Този начин на мариновки позволява да се готви кокошка, както у дома, така и в природата. Вкусът и в двата случая се получава великолепен!

Начин на приготвяне:

Пилешки кълки с мед — много лесна и бърза рецепта. Пълна подготовка (вече с марината) е само на около час. Чудесно, чудесно… Но още чудесней вкус на кокоши крака, който съчетава в себе си най-различни вкусови нюанси. Добро ястие като за будничного, така и за празнична маса. Опитайте, ще ви харесат.

Необходими продукти:

  • Пилешки кълки — 6 Броя
  • Червен винен оцет — 100 Милилитра
  • Мед — 3, Чл. лъжици
  • Сол, черен пипер — На вкус

Брой порции: 6

Как се приготвя Пилешки крачета в мед»

Пилешки кълки в мед - снимка стъпка 1 Пиле пилешки бутчета разделете на две части — бедрышко и крак. Всичко в резултат на 12 части, разтривайте със сол и черен пипер и трупа във винен оцет, добавете ги в плик за печене. Маринова се нуждаят около 30 минути. Не повече!!

Пилешки кълки в мед - снимка стъпка 2 Се разтопи меда на огън (ако той твърди), като добавите малко вода.

Пилешки кълки в мед - снимка стъпка 3 Кокошка се разстила върху отвора и с помощта на щеточки се обмазываем мед.

Пилешки кълки в мед - снимка стъпка 4 Ако се готви кокошка на фурна, а след това се пече в продължение на 30 минути при 200 градуса.

Пилешки кълки в мед - снимка стъпка 5 Ако приготвяте на скара с дървени въглища, а след това следете за това, че въглищата не са твърде силни. Пилето се приготвя доста бързо (15-20 минути) на

Пилешки кълки в мед - снимка стъпка 6 Кокошка с мед разпространение на тарелочки и сервирайте. Приятен апетит!