Салата от пилешко месо и сушени сини сливи

Салата от пилешко месо и сушени сини сливи

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Това е един необичаен салата от пилешко месо и сушени сини сливи, който може да се прилага дори върху празничната маса (само в такъв случай да го направи слоеве). В този рецептата предлага необичайна представяне на салата.

Начин на приготвяне:

Това е един много добър и необичаен салата, която можете да приготвите дори и на празничната трапеза. Аз да ви кажа как се приготвя салата от пилешко месо и сушени сини сливи необичаен начин. Предварително сварете пилешко филе и яйца, както и трошене на ядки и се накисва за 20 минути, сливи. След това нарежете всички съставки и красиво изпратете салатик на масата.

Необходими продукти:

  • Пилешко филе — 1 Броя
  • Краставица — 1-2 Парчета
  • Яйца — 4 Броя
  • Сушени Сини Сливи — 150 Грама
  • Орехи — 50 Гр
  • Кисело мляко с ниско съдържание на мазнини — 100 Гр
  • Майонеза — 150 Грама

Брой порции: 2-3

Как да сготвим «Салата от пилешко и сини сливи»

Салата от пилешко месо и сушени сини сливи - снимка стъпка 1 1. За тази салата, предварително трябва да се варят пилешко филе. Охладено месо, нарязани на тънки ивици или кубчета.

Салата от пилешко месо и сушени сини сливи - снимка стъпка 2 2. Сварете яйцата, охладете ги във вода, след което се настъргва на средно ренде.

Салата от пилешко месо и сушени сини сливи - снимка стъпка 3 3. Краставици за тази салата трябва да не се нарязва, а разтривайте на средно ренде (колкото и яйца).

Салата от пилешко месо и сушени сини сливи - снимка стъпка 4 4. Сини сливи, предварително се накисва за 20 минути, след което се смила.

Салата от пилешко месо и сушени сини сливи - снимка стъпка 5 5. Завършек: настъргва сирене, от който ще се прави «шапка».

Салата от пилешко месо и сушени сини сливи - снимка стъпка 6 6. Смесете киселото мляко с майонезата до еднородно състояние, това ще бъде нашата салата бензиностанция.

Салата от пилешко месо и сушени сини сливи - снимка стъпка 7 7. Аз съм решила да подаде необичайно тази салата, за това аз съм използвала чаши (можете да използвате чаши, купища или традиционни креманки). Така че, слоеве нашите съставки, промазываем всеки слой майонезной дресинг. Салата може да бъде и предварително се смесва с дресинг, но след това той дълго време не ще остане, тъй като краставици ще пуснат сок и салата ще стане прекалено сълзене. Поръсете отгоре със сирене и счукани орехи. Това е всичко, нашият салата от пилешко месо и сушени сини сливи е готов!