Винегретная бензиностанция

Винегретная бензиностанция

Време за приготвяне: 5 мин

Винегретная зареждане (франц. Saurce vinaigrette) е популярна салата превръзка, която се използва за даване на ястия допълнителни вкусови нюанси. Кажи, как да я приготвите.

Начин на приготвяне:

Основните съставки винегретной чашите са от растително масло, оцет и сол. Освен това на бензиностанцията може да се добавят билки и подправки. Име винегретной пълнители като от френската дума «vinaigre», което означава «оцет».

Френска винегретная пълнеж най-често се споменава в рецептите за зеленчукови салати. Я използват за свързване на съставките и даване на оригиналния вкус. Винегретную оправяне предлага за ястия от задушени и варена риба. Я подправете салата от домати и картофи, салата от краставици, домати и зеленчуци, салата от зеле и краставици, зеленчуков винегрет.

Готвене рецепта:

За приготвяне на класическа винегретной зареждане с гориво, за да се разтворят сол и черен пипер на винения оцет, добавете растително масло и разбийте получената смес до хомогенност. Допълнителни съставки винегретной пълнители са: копър, зелен лук, магданоз, лук-шалотт, естрагон, каперси и керевиз. За стабилизиране използват горчица и сварени варени жълтък.

Необходими продукти:

  • Олио — 5 Ст. лъжици
  • Оцет — 3, Чл. лъжици
  • Сол, черен пипер — На вкус

Брой порции: 2