Кайма с моркови

Кайма с моркови

Време за приготвяне: 45 мин

Кайма с моркови е много лесна за приготвяне на вкусна закуска. Това е най-якото любимо ястие много възрастни и деца. Предлагам ви един от най-лесните рецепти за готвене форшмака от херинга.

Начин на приготвяне:

Готовата кайма с моркови се съхранява в хладилник до 3 дни. Но може да се приготви си и за в бъдеще. За това подгответе закуски, лежеше на малко баночкам или судочкам и поставете във фризера. При температура от минус 15-20 °С готовото ястие може да се съхранява до един месец. Просто извадете го преди употреба и разморозьте.

Определено за приготвяне на форшмака с моркови, можете да използвате и пасатор. Но ако при използване на месомелачки масло трябва да бъде охладена, за смесител-добре е да го стайна температура. Кайма с моркови, варени в бдендере, ще бъде с по-малки частици и по-хомогенен, отколкото пропуснато в месомелачка.

Необходими продукти:

  • херинга подправки посола — 1 Бр.
  • моркови — 1 Брой
  • масло — 200 — 250 Грама

Брой порции: 10

Как да сготвим «Кайма с моркови»

Кайма с моркови - снимка стъпка 1 1. Херинга разделайте на филета и се освободете от костите. Молоки или да хвърлят хайвера си (ако те има) също е напълно възможно да се добави в кайма. Моркови, сварете и обелете.

Кайма с моркови - снимка стъпка 2 2. Всички компоненти превъртете през месомелачка с дребна решетка. Първо херинга, после — масло, а в края — моркови. Маслото е добре да се използва студено, така че по-добре перекрутится.

Кайма с моркови - снимка стъпка 3 3. Изчакайте 15 минути, а след това всичко внимателно разбъркайте до хомогенност. Кайма с моркови е готова! Приятен апетит!