Keta, печени на фурна

Keta, печени на фурна

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Keta, печени на фурна, е пълноправен обяд, който ще може да нахрани цялото си семейство. Това ястието става много вкусно и удовлетворяващо, а рибата запазва всичките си ценни вещества.

Начин на приготвяне:

Има много рецепти за приготвяне на приятел, но е точно този, за който искам днес да ви кажа, по мое мнение, е на първо място в класацията на най-добрите рецепти от чам

:) чам сьомга, печени на фурна, запазва всичките си полезни вещества, а аромата, който се излъчва от това ястие, просто надделява. За тази рецепта можете да приготвите обилна вечеря или гала вечеря, която ще зарадва всичките си гости. Съветвам ви да опитате. По-долу можете да видите пълната рецепта приятел, печени във фурната.

Необходими продукти:

  • Keta — 250 Грама (филе)
  • Лимонов сок — 2 с.л.. лъжици
  • Зехтин — 2 Чл. лъжици
  • Сол, черен пипер, подправки На вкус
  • Билки пресни — На вкус

Брой порции: 5-7

Как да сготвим «Keta, печени на фурна»

Keta, печени на фурна - снимка стъпка 1 Най-простият рецепта е класика в жанра. Нищо излишно. Започваме с марината: смесват се лимонов сок, зехтин, сол, черен пипер, подправки и малко свежа зеленина.

Keta, печени на фурна - снимка стъпка 2 Получившимся марината обмазываем парче от чам. Оставете на стайна температура за 10 минути, за да keta замариновалась. След това сложете във фурната, предварително загрята до 180 градуса и печете 10-15 минути (точното време зависи от големината на парче чам).

Keta, печени на фурна - снимка стъпка 3 Извадете от фурната и сервирайте. Keta, печени на фурна, е готова. Приятен апетит.