Манти с риба

Манти с риба

Време за приготвяне: 1 чаена 30 мин

Мисля, че манти се приготвят само с месо? Бързам да ви изненада и да разкажа една много проста рецепта мантов с риба. Тази опция е идеална за всеки, който обича експериментите в кухнята.

Начин на приготвяне:

Манти с риба в домашни условия може да се приготви не само от розов сьомга, но и всяка друга риба, която имате под ръка. В зависимост от сорта и мазна риба, в плънката може да добавяте или да не добавяте свинска мас.

Необходими продукти:

  • Сьомга — 1 Бр.
  • Глава Лук — 2-3 Парчета
  • Яйца — 2 Броя
  • Бекон — 100 Гр (по желание)
  • Сол — 1 Щипка
  • Черен Пипер — 1 Щипка
  • Брашно — 1 Кг

Брой дози: 15-20

Как да сготвим «Манти с риба»

Манти с риба - снимка стъпка 1 1. За приготвяне на рибно плънката трябва да се измиват и се почистват от костите и кожата на рибата. Нарежете я на малки парченца и кайма. Лук кора и по желание нарежете или кайма. Добави яйце, сол и черен пипер на вкус. Разбърква се добре. По желание също и в плънката може да добавите подправки за риба и нарязания на ситно магданоз.

Манти с риба - снимка стъпка 2 2. Готвене рецепта мантов с риба нататък е малко по-различна от класическата. Трябва да месят тестото на водна основа, яйца, щипка сол и брашно. Внимателно го разбъркайте, че тя е мека и еластична.

Манти с риба - снимка стъпка 3 3. Разточете тестото е доста тънко и нарязани на филийки (може да използвате кутии за бисквити или чаша).

Манти с риба - снимка стъпка 4 4. На всеки кружочек тесто плънка, доста много, но да не е била на ръба.

Манти с риба - снимка стъпка 5 5. Внимателно свързване на два противоположни края.

Манти с риба - снимка стъпка 6 6. След това залепить ги отгоре.

Манти с риба - снимка стъпка 7 7. Гладки ръбове, за да придават желаната форма. Въпреки това, манти с риба в домашни условия може просто залепить отгоре, здраво стиснал всички ръбове.

Манти с риба - снимка стъпка 8 8. На дъното На котел (ако има мантоварка — като цяло е страхотно!), предварително намазана с масло, сложете манти. Време за приготвяне зависи от големината, но средно е около 45-50 минути.