Пай с месо, риба

Пай с месо, риба

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Много вкусен пай с риба месо ще се прослави не само ежедневие, но и празничната маса. Закрит пай се приготвя за около час, а в плънката може да бъде не само риба плънка.

Начин на приготвяне:

Бързо, вкусно и удовлетворяващо — това е пай с риба месо, по класическа рецепта. За да го направи, вземете подготвения мая тесто, рибена кайма, подправки, моркови и лук. Торта може да се направи закрит и открит — по ваш избор и вкусови предпочитания.

Необходими продукти:

  • Мая тесто — 1 Кг
  • Рибен пълнеж — 400 Гр
  • Лук — 1 Броя
  • Моркови — 1 Броя
  • Подправки — На вкус
  • Сол и черен пипер На вкус

Брой порции: 5-7

Как да сготвим «Пай с риба месо»

Пай с риба месо - снимка стъпка 1 1. За тази торта, може да вземете вече готовата мая тесто, за да се спести време и да се отдадете неочаквано гости на вкусен сладкиш. Рибена кайма трябва да се сол и подправете на вкус.

Пай с риба месо - снимка стъпка 2 2. Отделно се запържва лук и моркови в олиото, след което се смесват с месото.

Пай с риба месо - снимка стъпка 3 3. Разделя се тестото на две части: едната ще бъде като основа, а другата част ние заключване пай. Разточете първата част и се разстила върху хартия за печене или форма, където ще печем тортата.

Пай с риба месо - снимка стъпка 4 4. Разстила плънката и се поръсва с билки.

Пай с риба месо - снимка стъпка 5 5. Отгоре покрийте втори слой тесто и скрепляем край. Поставяме тортата в предварително загрята фурна за 40-45 минути.

Пай с риба месо - снимка стъпка 6 6. Когато тортата е достанем от фурната, повърхността може да намажете с яйце. Сервира пай с риба месо е за предпочитане в гореща, но и студена торта закуски мезета добре.