Салата «Мимоза» с консервой и сирене

Салата

Време за приготвяне: 1 ч. и 0 мин.

Ако искате да изненадате близките си с вкусна и питателна закуска, а след това вижте как се приготвя салата «Мимоза» с консервой и кашкавал, който лесно можете да направите у дома в кухнята.

Начин на приготвяне:

Тази рецепта за салата «мимоза» с консервой и сирене бързо и лесно се приготвя, въпреки изобилието от съставки. В действителност, всеки от компонентите салата винаги може да се намери в кухнята или да си купите в близкия супермаркет. Още един безспорен плюс на тази рецепта е, че тя не изисква големи финансови разходи. За презареждане се използва майонеза, но му се предлага да се прилага фина мрежа.

Необходими продукти:

  • Риба, консервирани — 240 Грама
  • Картофи — 3 Броя
  • Яйца — 4 Броя
  • Моркови — 2 Броя
  • Лук — 1 Брой
  • Майонеза На вкус
  • Сол — На вкус
  • Подправки — На вкус

Брой порции: 8

Как да сготвим «Салата «Мимоза» с консервой и сирене»

Салата 1. Измиване на зеленчуци. Картофите и морковите се готви, не се стърже от кожи. Когато зеленчуците са готови, се налива водата и охладете напълно.

Салата 2. Яйца извадете от хладилника и сварете твърдо сварени. Варени яйца се съхранява в хладилник.

Салата 3. Лук обелете. Изплакнете със студена вода. Нарежете на малки парченца. Варени картофи почистете от кожата. Вземете голям ренде и се настъргва на нея картофи. Варена и охладена моркови, почистени от кожата. Вземете голям ренде и се настъргва на него морков.

Салата 4. Твърдо сварени яйца, обелете. След това отделяне на белтък. Отделно се настъргва на протеин. Жълтък, отделен от протеини, разтривайте в отделна купа, с помощта на фино ренде.

Салата 5. Подгответе риба в масло. За целта отворете консерву и намачкайте с вилица риба.

Салата 6. В чиния се предлагат онлайн салата на пластове. Всеки слой на смазване на мрежа от майонеза. Намокрете водичкой дъното на съда и сложете първия слой – настърган белтък. На него лежеше една част от консерви. След това поставете слой от лук. Следващият слой – настъргани картофи. Отгоре на картофи – настъргани моркови. Върху нея останалата част от консерви. Сипете всички жълтък. Отгоре се поръсва с малко настърган кашкавал. Сега, когато знаете как да се готви, салата «мимоза» с консервой и сирене, го украсяват с клончета зеленина и нар семена. Поставете за няколко часа в хладилника. Всичко е готово, може да се опита. Приятен апетит.