Салата «Мимоза» с риба тон

Салата

Време за приготвяне: 40 мин

Традиционно салата «Мимоза» се приготвя с риба тон. Нежна и вкусна салата, особено обичам в моето семейство. Той се приготвя лесно и бързо, картофи, моркови и яйца — основно допълнение към тунцу. Сега нека да започнем.

Начин на приготвяне:

Консерви риба тон по своите полезни свойства, по нищо не отстъпва чист. В нея също се съдържат Омега-3 и Омега-6, необходими за функционирането на сърдечно-съдовата система и мозъка. Така че използването на консерви от риба тон в ястия — правилното решение. Салата «Мимоза» е може би най-често срещаният салата с консерви от риба тон. Вкусен и лек салата се сервира на празничната трапеза. Но, повярвайте ми, той е толкова лесен за приготвяне, че да се готви и в делнични дни.

1. За начало сварете картофи, моркова и яйцата. Зеленчуци по-добре да готви в униформа. А яйцата до състояние на яйца, твърдо сварени.

2. Варени зеленчуци се разстила не плоска чиния и оставете остужаться. Яйцата се държи под струя студена вода.

3. Лук обелете и нарежете.

4. Консерви от риба тон, публикувани от банките в чиния. Намачкайте с вилица.

5. Обелете яйцата и картофите с моркови. Белтъците отделно от жълтъците.

6. Белтъците се настъргва на ренде, и жълтъци, картофи и моркови — на глоба. Естествено, всички съставки се добавят в различни чаши.

7. Подгответе красива купа за салата. Първият слой сложи картофи. Опитайте се да се разпредели така, че да не е на бучки. Подправете със сол. Намажете с майонеза.

8. Втори слой — консерви от риба тон.

9. Отгоре тон, веднага сложете лук. Майонеза, риба тон, смазват, не е необходимо. Риба тон, достатъчно сочен. А ето лук, вече може да се покрие с майонеза.

10.Сега яйчен белтък. Поставете по цялата площ на салата и намажете с майонеза.

11. Отгоре на белтъчини — моркови. Моркови така, както и картофи, може да се твърди бучки. Погрижете се, че това не е било. И внимателно горчица на разпространението отгоре майонеза.

12. Последен щрих — гъсто и се поръсва цялата салата «Мимоза» с риба тон яйчен жълтък!

Украсете салата с билки или композиция от други зеленчуци. Черен пипер на вкус.

Наслаждавайте се.

Необходими продукти:

  • Картофи — 3 Броя
  • Моркови — 2 Броя
  • Яйца — 4 Броя
  • Лук — 1 Брой
  • Майонеза — 5-6 Ст. лъжици
  • Сол — На вкус
  • Консерви от риба тон — 200 Гр

Брой порции: 5-7