Салата от черен дроб на треска «Слънчоглед»

Салата от черен дроб на треска

Време за приготвяне: 55 мин

Празничната трапеза се вписват невероятно вкусно и много красиво ястие — салата от черен дроб на треска «Слънчоглед» в домашни условия. Това е прост, но едновременно изискан салатик, който си заслужава да опитате.

Начин на приготвяне:

Рецепта за салата с черен дроб на треска «Слънчоглед» има няколко варианта, пред вас е една от тях. Ястието става доста услуги, отговарящи, но ниската си калоричност може да се вместо майонеза и сметана, например. Също така ако желаете може да добавите и други зеленчуци на вкус.

Необходими продукти:

  • Черен дроб на треска — 400 Грама
  • Картофи — 300 Грама
  • Яйце — 5-6 Броя
  • Глава Лук — 1-2 Парчета
  • Майонеза — 200 Грама
  • Маслини — 100 Гр
  • Чипс — 50-70 Грама
  • Сол — 1 Щипка
  • Черен Пипер — 1 Щипка
  • Масло — 50 Грама

Брой порции: 1

Как да сготвим «, Салата от черен дроб на треска «Слънчоглед»»

Салата от черен дроб на треска 1. Обелете лука и нарежете на малки кубчета. В тиган разтопете малко масло и изпрати там лук. Запържете до прозрачност.

Салата от черен дроб на треска 2. Картофите предварително сварени в униформа. Добре, охлажда се, обелват се и се настъргва на средно ренде. Сложете на дъното на дълбока чиния и леко слънчоглед. В рецептата за приготвяне на салата с черен дроб на треска «Слънчоглед» може да се използва и нарязани на кубчета зеленчуци по желание.

Салата от черен дроб на треска 3. Отгоре с тънък слой майонеза, здраво стиснал лъжица.

Салата от черен дроб на треска 4. Сложете пържен лук. Ако желаете, може предварително само попарена с вряла вода или туршия, например.

Салата от черен дроб на треска 5. Отново малко майонеза на вкус. Можете да добавите щипка сол и малко черен пипер (най-добре бяло).

Салата от черен дроб на треска 6. Черен дроб на треска, леко намачкайте с вилица. При желание може да се отцеди излишната мазнина.

Салата от черен дроб на треска 7. Сложете на равен слой и отгоре на всички майонеза. При желание в салатата с черен дроб на треска «Слънчоглед» в домашни условия можете да използвате майонеза, редуващи се със заквасена сметана.

Салата от черен дроб на треска 8. Яйцата сварете твърдо сварено, добре се охлажда и чисти. Отделете белтъците от жълтъците и отделно се настъргва на ренде.

Салата от черен дроб на треска 9. Сложете белтъците, слънчоглед и малко майонеза, а след това — и жълтъци.

Салата от черен дроб на треска 10. Най-горния слой може да не се намаже с майонеза. Маслини, обезкостени, нарязани на половина и отгоре. Преди сервиране се допълни тази лесна рецепта, салата от черен дроб на треска «Слънчоглед» чипс, образувайки лепесточки.